Skocz do zawartości

niemiecki odznaczenia

Gość bob budowniczy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam
jakies 10 lat temu jak bylem nad morzem na pchlim targu kupilem kilka niemieckich odznaczen i calkowicie o nich zapomnielem
podczas porzadkow na strychu odnalazlem je i chcialem sie spytac czy sa to kopie czy tez nie
i ewentualnie co to sa za odznaki i za co przyznawane nawet jezeli sa to duplikaty
na razie dadm tylko jedno zdjecie wiecj doam jutro
tylko na jednym odznaczeniu sa jakies cyferki na pozostalych nic nie ma
dziekuje za pomoc i wyrozumialosc
Napisano
Zobacz może tu coś znajdziesz
http://www.wehrmacht-awards.com/
Napisano
witam kolegę, na 95 % ta odznaka to kopia..., nawet niźle zrobiona pozdrawiam.
Napisano
tez mi sie wydawalo ze to kopia bo te trzy orly (albo jakies inne ptaki) nie sa dokladnie zrobione, a wlasciwie sa tylko kontury jak sie dobrze przyjrzec
zaraz dodam kilka innych jakby ktos mogl na nie rzucic okiem
wydaje mi sie ze wszystkie oazy ktore mam to kopie ale chcialbym poznac opinie ludzi ktorzy sie tym zajmoja
Napisano
moim zdaniem ta pierwsza odznaka ma jakiś związek z szybownictwem, bo te ptaki to rzy mewki", do dzisiaj stosowane w emblemacie odznaki szybowcowej (międzynarodowej). A tutaj są w wersji nazistowskiej, z sylwetką Ikara w dole.
Napisano
wszystkie te odznaki ktore przedstawiles to sa bardzo powszechnie wystepujace na rynku kopie, wystepuja tez z innymi kolorami emalii itp. wiekszosc kopii jest robiona na oryginalnych matrycach, wiec trudno sie nabrac. co do sygnatur to sa to zkopiowane oryginalne sygnatury.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie