Skocz do zawartości

Szpachlowanie jak nie spawanie

Nowy szukacz

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć

Mam problem z komora zamkową do mp-40 są na niej dziurki i małe wyszczerbienia blaszka jest za cięka żeby ją pospawać :( Czyli zostaje poszpachlowanie ale jak to zrobic czy używać krateczek usztywniających czy czegoś innego jakiego szpachlu użyć ??

Jeśli ktoś Robił coś takiego albo ma jakiś pomysł to proszę o pomoc :)

Pozdrawiam

Poszukaj szpachli z włóknem szkalnym, powinna być w każdym sklepie z lakierami i szpachlami samochodowymi. Szpachla jest z domieszką włokna szklanego które tworzy osnowę na której trzyma się szpachla własciwa". Nie bedziesz musiał dawać zadnych siateczek itp.
pozdro

• 2 months later...
uzyj polkitu lub diamentkitu jest to szpachla metalowa do łatania ubytków w metalu czesto sie ja stosuje w naprawach ubytków silników samochodowych dostaniesz to w kazdym pozadnym sklepie z akcesoriami do samochodów

• 2 weeks later...
  • 2 years later...
sam przez kilka lat stosowałem szpachle samochodową,ale zdaża się że po roku puchnie,wyczaiłem nowy sposób jest w sklepach samochodowych klej dwuskładnikowy po zmieszaniu jest czarny i twardy prawie jak metal można go obrabiać pilnikiem lub lepiej papierkiem ściernym i polerować
efektefekt zapiera dech gwarantuję klej kosztuje ok 15-20 zł to zależy od sklepu przedmiot trzeba wyczyścić z rdzy wytrawiacz, szczotka,potem odtłuścić i klej.Jest też sposób cynowania ale pbróbka tragicznie ciężka ale efekt piękny

• 2 weeks later...
teton to jest amerykański klej steel weld epokxy system"
ja kupuje tylko czarny schnie szybko obrabia sie trudno pilnik i papier ścierny nakńcu wodny i polerka na grzejniku 1 godzinka i obrabiasz kup go w sklepie z częściami samochodowymi
lub na gięłdzie samochodowej cena wacha sie 15-20 zl
pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie