Leszek Napisano 13 Lipiec 2003 Autor Napisano 13 Lipiec 2003 Jerzy Cera w swojej książce Tajemnice Gór Sowich wspomina o kompleksie w pobliżu Głuszycy podaje nawet schemat, mam pytanie czy ktoś wie gdze to dokładnie jest i czy ktoś już oglądał ten kompleks?
klod Napisano 15 Lipiec 2003 Napisano 15 Lipiec 2003 Leszek prawdopodobnie jest to za fabryką w głuszycy załatw sobie mapę Jerzego Cery jest tam dokładnie umiejscowiony.Byłem tam niestety właz z pierwszego wejścia jest ogrodzony, natomiast drugie wejście jest zasypane.
Gryf Napisano 20 Lipiec 2003 Napisano 20 Lipiec 2003 Ja osobiscie nie polecam mapy p.Cery poneiwaz zawiera sporo bledow:(przekonalem sie chcodza z nia.Pzdr
czarny Napisano 21 Lipiec 2003 Napisano 21 Lipiec 2003 Do kompleksu tego, znajdującego sie tuż za Zakładami w Głuszycy (z charakterystycznym kwadratowo-okrągłym kominem) prowadzą dwa wejścia. Pierwsze jest obecnie otoczone siatką tuż koło prywatnej posesji. Właściciele posesji to bufony, nie pozwalają nawet spokojnie popratrzyć przez siatkę, ale i tak... nieważne. Drugie wejście na przedłużeniu prostopadłego korytarza nr 2, obecnie zawalone (można odrobinę się wsunąć i obejrzeć zawał). A propos: akurat to miejsce mapa Cery wskazuje dokłądnie.
Gryf Napisano 21 Lipiec 2003 Napisano 21 Lipiec 2003 Czarny jako jedne jedne z nielicznych to miejsce jest dokladnie podane hehe:)Pzdr
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.