wilkołak Napisano 26 Marzec 2006 Napisano 26 Marzec 2006 Zgadzam się w 100% z Tobą Argonauta.Ruscy MIELI KARABINY NA SZNURKACH- i nie ma tu najmniejszej wątpliwości bo to fakt,i dokładnie to co napisałeś-wielkie braki w umundurowaniu.Troszke fikcji filmowej (czy aby napewno fikcji?)-pamiętacie scene z filmu wróg u bram"?co drugi dostał Mośka,a mieli się wyposazeniem przejmować?A tak na serjo,jak weszli na ziemie Lubelszczyzny właśnie tak wyglądali-zniszczone mundury,często podarte i karabiny na sznurkach.Pozdrawiam.
getton Napisano 27 Marzec 2006 Napisano 27 Marzec 2006 Bo faktem jest że ruscy dymali wszystko co sie rusza ,dymali niemcy w rosji,tylko polacy nie mieli kogo dymac bo to ich wszyscy wydymali"- no i to jest dopiero niesamowita historia...buehehehe.......
a.korbaczewski Napisano 27 Marzec 2006 Napisano 27 Marzec 2006 u szwabów troche była dyscyplina w tej kwestii więc dymali jak nie widział kabel, bo inaczej mogłaby być czapa za psucie aryjskiej krwi.
getton Napisano 27 Marzec 2006 Napisano 27 Marzec 2006 ...i to jest kolejna niesamowita historia...Ma ktoś coś jeszcze w kwestii dymania?Pewnie połowa odkrywców podnieciła się wcielając w rolę dymiących i stąd ta cała dysputa...buehehehe...A podobno w Berlinie dymali zwłaszcza cycate? A 1 Armia WP też chyba tam była...Ciekawe czy dymali, czy tez ich wydymali...buehehehehehe...
strazakwaffe Napisano 27 Marzec 2006 Napisano 27 Marzec 2006 dymali nawet te które sie powiesiły najpierw sprawdzali i wybierali jeszcze te które były ciepłe-ale o tym powinien wiedzieć ich orędownik i zbrojne ramie partii -ciuchcia-pozdro
getton Napisano 27 Marzec 2006 Napisano 27 Marzec 2006 Ahaaaaaaaaaa...teraz rozumiem...To po to WH na wyposażeniu miał gumki...buehehehe
a.korbaczewski Napisano 27 Marzec 2006 Napisano 27 Marzec 2006 no nie zapominaj o burdelach na kółkach
strazakwaffe Napisano 27 Marzec 2006 Napisano 27 Marzec 2006 WH ???ja nie o nich pisałem hehehehbbububububu
getton Napisano 28 Marzec 2006 Napisano 28 Marzec 2006 A i jeszcze jedna niesamowita historia...chyba złamałem sobie żebro i musze pojechać zrobić sobie RTG...Niesamowite nie?
getton Napisano 31 Marzec 2006 Napisano 31 Marzec 2006 http://wiadomosci.onet.pl/1298629,11,item.html
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.