Gość Napisano 9 Lipiec 2003 Napisano 9 Lipiec 2003 Czy był ktoś może ostatnio na Mierzei i znalazl coś ciekawego /może po cywilach/. Może zna ktoś jakieś strony www lub ma info dot. mierzei wiślanej [głównie Krynicy Morskiej] przed i po wojnie.pozdrawiam
Gość Napisano 9 Lipiec 2003 Napisano 9 Lipiec 2003 kolego, a co powiesz na brązowego bandytę z Jantara, tydzień temu??aha, i jeszcze za walki naziemne, z szeroką szpilą, póła opadła??
Gość Napisano 9 Lipiec 2003 Napisano 9 Lipiec 2003 Ciekawe rzeczy. A coś po cywilach lub znaleziska świadczące o przedwojennej historii?
Gość Napisano 9 Lipiec 2003 Napisano 9 Lipiec 2003 nie, po cywilach wszystko(sztućce, platery daje kumplowi, mnie to nie rajcuje, możesz trafić po cywilach drobną biżuteriwe czasem, obrączki, złote tez
Gość Napisano 9 Lipiec 2003 Napisano 9 Lipiec 2003 Na samej Mierzeji mało kopałem. Ale za to na niby przerytym Sobieszewie trafiłem wiele ciekawych fantów poczynając od nieśmiertelników,klamer, odznaczeń i wiele innego sprzętu. Naprawde warto, bo nawet na przerytym terenie można trafić ciekawe rzeczy.Chociaż nie wiem czy Wyspe Sobieszewską można zaliczyć do Mierzeji Wiślanej. Ostatnio na byłym terenie jednostki wojskowej w koło Sobieszewa znaleziono hełm spadochroniarski....
Gość Napisano 9 Lipiec 2003 Napisano 9 Lipiec 2003 Na samej Mierzeji mało kopałem. Ale za to na niby przerytym Sobieszewie trafiłem wiele ciekawych fantów poczynając od nieśmiertelników,klamer, odznaczeń i wiele innego sprzętu. Naprawde warto, bo nawet na przerytym terenie można trafić ciekawe rzeczy.Chociaż nie wiem czy Wyspe Sobieszewską można zaliczyć do Mierzeji Wiślanej. Ostatnio na byłym terenie jednostki wojskowej w koło Sobieszewa znaleziono hełm spadochroniarski....
Gość Napisano 9 Lipiec 2003 Napisano 9 Lipiec 2003 No Wyspy Sobieszewskiej nie można zaliczyc do mierzei choć jest z nią związana- przeszły to szamo piekło z ewakuacją.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.