Skocz do zawartości

Mierzeja Wiślana 1945

Gość KacperW.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czy był ktoś może ostatnio na Mierzei i znalazl coś ciekawego /może po cywilach/. Może zna ktoś jakieś strony www lub ma info dot. mierzei wiślanej [głównie Krynicy Morskiej] przed i po wojnie.
pozdrawiam
Napisano
kolego, a co powiesz na brązowego bandytę z Jantara, tydzień temu??aha, i jeszcze za walki naziemne, z szeroką szpilą, póła opadła??
Napisano
Ciekawe rzeczy. A coś po cywilach lub znaleziska świadczące o przedwojennej historii?
Napisano
nie, po cywilach wszystko(sztućce, platery daje kumplowi, mnie to nie rajcuje, możesz trafić po cywilach drobną biżuteriwe czasem, obrączki, złote tez
Napisano
Na samej Mierzeji mało kopałem. Ale za to na niby przerytym Sobieszewie trafiłem wiele ciekawych fantów poczynając od nieśmiertelników,klamer, odznaczeń i wiele innego sprzętu. Naprawde warto, bo nawet na przerytym terenie można trafić ciekawe rzeczy.Chociaż nie wiem czy Wyspe Sobieszewską można zaliczyć do Mierzeji Wiślanej. Ostatnio na byłym terenie jednostki wojskowej w koło Sobieszewa znaleziono hełm spadochroniarski....
Napisano
Na samej Mierzeji mało kopałem. Ale za to na niby przerytym Sobieszewie trafiłem wiele ciekawych fantów poczynając od nieśmiertelników,klamer, odznaczeń i wiele innego sprzętu. Naprawde warto, bo nawet na przerytym terenie można trafić ciekawe rzeczy.Chociaż nie wiem czy Wyspe Sobieszewską można zaliczyć do Mierzeji Wiślanej. Ostatnio na byłym terenie jednostki wojskowej w koło Sobieszewa znaleziono hełm spadochroniarski....
Napisano
No Wyspy Sobieszewskiej nie można zaliczyc do mierzei choć jest z nią związana- przeszły to szamo piekło z ewakuacją.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie