pol Napisano 4 Lipiec 2003 Autor Napisano 4 Lipiec 2003 Jak wyżej ,wy posiadający HS-3 doradzcie czego na jakich ustawieniach szukać , tak aby osiąi bylyu jak najlepsze.z gory dziękuję za pomocpozdro pol
Frozzer Napisano 5 Lipiec 2003 Napisano 5 Lipiec 2003 najlepiej ustawienia dostrajac w terenie, jak jakies miejsce z duza drobnica, szukac na duzel czulosci, (cewka nie piszczy tylko przy ziemi) itp
pol Napisano 5 Lipiec 2003 Autor Napisano 5 Lipiec 2003 Chodzi mi raczej o to na jakich ustawieniach pracuja osoby posiadajace ten sprzet ,a także np. w jakiej odlegosci od od cewki łapana jest puszka po masce p-gaz itp. , bo moj jakby zanizał osiagi (testy prowadzone w powietrzuz gory dzieki pozdro pol
Gość Napisano 5 Lipiec 2003 Napisano 5 Lipiec 2003 Moj łapie puszke po masce przeciwgazowej w powietrzu z ok 1 m,.
pol Napisano 5 Lipiec 2003 Autor Napisano 5 Lipiec 2003 P.D a jakie miałeś ustawienia na wykrywce??Bo chcę przeprowadzić teścik na tych samych co ty.z góry dzięki za odzewpozdro pol
Gość Napisano 6 Lipiec 2003 Napisano 6 Lipiec 2003 Zapomniałem dodac ze uzywam cewki 30 cm!ustawienia:grund balance-0,tune ok 4-5,, i volume na 8....jak sprawdzisz daj znac
merlin Napisano 6 Lipiec 2003 Napisano 6 Lipiec 2003 Co do ustawień gruntu to sugreuję ustawiać go z minimalną niestabilnością niekiedy są bardzo ciekawe wyniki.Pozdrawiam Merlin Ustawienia które P.D. na początek poszukiwań są OK w trybie all metal. Aktualnie cały czas testuję Smetka do pracy w trybie dyskryminacji.
SZZ Napisano 7 Lipiec 2003 Napisano 7 Lipiec 2003 Z moich doświadczeń wynika, że wiele zależy od wilgotności gleby. Na jednym z pobojowisk w okresie czerwcowych upałów testowaliśmy z kumplem nasze smętki na monecie 2 gr rzuconej na mocno wysuszoną glebę. Smętek widział" ją dopiero przy dyskryminacji ustawionej na 2. Z tak ustawioną dyskryminacją - choć wykopałem trochę śmieci - trafiłem płytko zagrzebany (może 5 cm)guzik żołnierza z 3 kompanii lekkiej artylerii pieszej, zgubiony prawdopodobnie w 1831 r. (w mundur po poległym mógł ubierać się także chłop, który go odarł" ) i rosyjską kopiejkę z 1856 r. (na może 10 cm). Kilka tygodni później w wilgotnej glebie, z dyskryminacją ustawioną na 4 trafiłem cewką 25 cm monetę 5 gr z 1935 r. na ok. 15-20 cm i maleńką łuskę mosiężną na ok. 10 cm.Pozdrawiam wszystkich i życzę sukcesów. SZZ
Gość Napisano 7 Lipiec 2003 Napisano 7 Lipiec 2003 Czy ktoś może potwierdzić istnienie nowego modelu HS-4.Czy coś o nom wiadomo.
pol Napisano 11 Lipiec 2003 Autor Napisano 11 Lipiec 2003 P.D udało mi się sprawdzić , działa chyba dobrze puszka też z ok. 1m , nie bardzo mogę jeszcze rozgryżć dyskryminację.Nie ukrywam , że liczę na dalszą , jeśli to możliwe pomoc z tym fantem.Zainteresowanym moim problemem z góry dziękujępozdro pol
Gość Napisano 12 Lipiec 2003 Napisano 12 Lipiec 2003 Ja tez Smetka mam od niedawna (3 msc) ale dyskryminacje w miare wyczaiłem,warto jej uzywac nawet na militaria,bo duze przedmioty zelazne i tak wyłapie a nie kopiesz pierdół!Jesli masz problemy najlepiej dzwon do producenta on chetnie wyjasni wszelkie wątpliwosci i wszystko wytłumaczy!Na dyskryminacji musisz prowadzic sąde rowno nad ziemią bo wszelkie roznice między cewką a ziemią bedą objawiac sie pojawieniem sygnału,ktory mimo wszystko da sie bez problemu odroznic od sygnału przy wykryciu metalu!Mnie troche denerwuje ten fałszywy sygnał więc zmniejszam czułosc tzn.dostrajam go na wiekszej wysokosci do gruntu,co prawda troche trace na zasięgu ale nic mnie nie denerwuje...
pol Napisano 13 Lipiec 2003 Autor Napisano 13 Lipiec 2003 P.D miałeś rację ,kilka godz. dzisiaj w terenie i dyskryminacja już bez problemu.Zresztą jak i cała piszczałka.pozdro pol
pol Napisano 15 Lipiec 2003 Autor Napisano 15 Lipiec 2003 Poszukaj w wyszukiwarce na głównej str. , było tego bardzo wiele na forum.pozdro pol
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.