banan20 Napisano 10 Marzec 2006 Autor Napisano 10 Marzec 2006 Dzien dobry, mam problem z moim nowym Garrettem.Zakupilem przedwczoraj mój pierwszy wykrywacz model Garrett ac250. Czytając Froum na róznych stronach każdy go chwali za dobrą dyskryminacje metali, niestety mój egzemplarz czestą sie myli, ostatnio wskazal mi monete 1 centową a wykopalem puszke po dezodorancie(zreszto często wskazuje monety a w ziemi ich wcale nie ma tylko jakies smieci). Kiedy zalegają kawałki folii aluminowej w ziemi on również czesto mi pokazuje ze w ziemi zalega moneta :/. Nie wiem cop jest grane, moze ja cos źle robie, jestem początkujacym wiec moze popelniam błędy, bardzo prosze o odpowiedź. Mam nadzieje ze tp nie wada fabryczna . I jeszcze jedno, nie wiem co oznacząja niektore symbole na monitorze mojego Garreta, nie wiem co to jest foil, nie wiem gdzie wskazuje bronz i złoto, nie wiem co to za symbol ten pod zlotem i bronzem. Sugerowalbym dolączyc bardziej obszerną instrukcję to tego o to wykrywacza. Z góry dziekuje za odpowiedź.
Kopi Napisano 10 Marzec 2006 Napisano 10 Marzec 2006 Witam.:)Ten detektor został skalibrowany na monetach i innych popularnych rzeczach które mogą zostać znalezione i przedstawiają ewentualną wartość dla znalazcy. Projektanci nie kalibrowali go n apuszkach po dezodorantach, puszkach po piwie, łuskach i innych śmieciach. Więc każde nietypowe znalezisko odbiegające od zaprogramowanych w nim wartości wykrywacz będzie inerpretował starając się maksymalnie je dopasować do np. monety zapisanej w algorytmach. PozdrawiamKopi
jano Napisano 10 Marzec 2006 Napisano 10 Marzec 2006 Nie powinieneś brać wskazań wyświetlacza dosłownie. Musisz raczej skupić się na rodzaju metalu i wielkości znaleziska i na tej podstawie ocenisz czy może to być moneta czy jakiś inny przedmiot. Foil to oczywiście folia. Złoto i brąz są wyraźnie zaznaczone na wyświetlaczu, a ten symbol pod nimi to aluminiowa zawleczka od puszki (wyeliminowanie jej znacznie ułatwia poszukiwania np. na plaży).Powinieneś trochę pochodzić na automatycznych ustawieniach, a kiedy nabierzesz trochę doświadczenia to sam będziesz potrafił ustawić dyskryminację w ten sposób żeby znajdować np. same monety.Twój wykrywacz na pewno jest sprawny, musisz się go nauczyćPozdrawiam,
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.