misia Napisano 6 Marzec 2006 Autor Napisano 6 Marzec 2006 Witam wszystkich forumowiczów.Zwracam się do Was z prośbą o pomoc w bezadziejnej sprawie.Otóż mój pradziadek poległ za Kaisera w 1918 roku. Miejsce śmierci i pochówku jest nie znane, a z Volksbundu odpisali,że nie leży on w żadnej opisanej mogile z I WŚ, co oznacza, że pewnie spoczywa gdzieś na polu, albo w lesie.Wiadomo tylko,że we Francji.Skoro tak,to jest także prawdopodobne,że może ktoś znalazł jego nieśmiertelnik.We Francji też z piszczałami przecież chodzą.Nieśmiertelniki te były imienne,więc istnieje szansa 1:10000000000000000,że ktoś go ma.Może znacie jakieś adresy do aukcji zachodnich,może do kolekcjonerów francuskich?Wiem,że praktycznie jest niemożliwe znalezienie nieśmiertelnika,ale chcę chociaż spróbować.Może istnieją strony, gdzie mógłbym zamieścić jakiś apel np.?Będę wdzięczny za każdą pomoc.Pozdrawiam serdecznie.
seba79 Napisano 28 Marzec 2006 Napisano 28 Marzec 2006 Zerknij na www.denkmalprojekt.org.Jest tam spis kilku" poległych w I W.S. żołnierzy niemieckich
kris3n Napisano 28 Marzec 2006 Napisano 28 Marzec 2006 Ponad 2-lata temu był pomysł założenia nowego działu dotyczącego znalezionych nieśmiertelników i zapomnianych mogił żołnierzy. Dyskusja była bardzo ożywiona ale...zakonczyło się niczym.Bocian miał już przygotowaną stronkę testową.Może warto wrócić do tego tematu i uporządkować takie informacje.Naprawdę jeszcze bardzo dużo osób poszukuje swoich bliskich którzy zaginęli na wojnie bez wieści.Wiem że Bocian ma teraz dużo poważniejsze problemy na głowie niż nasze forum ale może ktos inny by sie tym zajął.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.