Gość Napisano 20 Kwiecień 2002 Share Napisano 20 Kwiecień 2002 Proponuję zmienić pewien detal na okładce \Odkrywcy\" - nie \miesięcznik\" a \Wychodzi kiedy chce\" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Kwiecień 2002 Share Napisano 20 Kwiecień 2002 MarudziszHartmann Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Kwiecień 2002 Share Napisano 20 Kwiecień 2002 proteus chce powiedziec ze miesiecznik dla poszukiwaczy jest wydawnictwem poswieconym tajemnica i sekretnym sprawa a wiec sila rzeczy musi sie ukazywac w najmniej oczekiwanym momencie. wszyscy powinni sie cieszyc ze ukazuje sie w kioskach a nie np trzeba go co miesiac szukac w jakis podziemnych schowkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 20 Kwiecień 2002 Share Napisano 20 Kwiecień 2002 albo go trzeba wyposarzyć w metalową plytkę i bedzie go można sobie poszukać w terenie . co wy na to ?a wogóle to czuję że zanika duch jaki był na początku pisma i śmierdzi kasą coraz bardziej .. czy ktoś to jeszce czuje????- staly czytelnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Kwiecień 2002 Share Napisano 21 Kwiecień 2002 No właśnie na początku nie śmierdział profesjonalną kasą - tylko amatorską przygodą.Efekt można było wyczuć samemu - pismo przestało wychodzić,w końcu zmieniło właściciela.I tak jak czasy romantycznych rewolucji skończyły się z chwilą wynalezienia karabinu maszynowego,tak czasy wydawania romantycznej gazety skończyły się z chwilą odejścia sponsora ,który to finansował.Gazeta musi zarabiać na siebie i zamiast krytykować sprubójmy pomóc.Każdy pomysł jest dobry,a im bardziej szalony tym skuteczniejszy.HartmannP.s. post pisany we własnym imieniu,tylko i jedynie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Kwiecień 2002 Share Napisano 21 Kwiecień 2002 pracuje w branży wydawniczej zajmuje się finansami w razie czego mogę pomóc - chciałbym aby odkrywca się ukazywał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Kwiecień 2002 Share Napisano 21 Kwiecień 2002 hartmann - esencja to co napisałeś! ale kazda rewolucja jest dobra tylko na początku drogi ,później wszystko zamienia się w system i są potrzebne rewolucje nowe (cyt. t.love). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Kwiecień 2002 Share Napisano 22 Kwiecień 2002 Same ćwierćinteligentne pomysły i równie wzniosłe komentarze.A może by tak któryś z szacownych Panów zamienił na chwilę piszczałkę na ołówek + aparat fotograficzny i skrobnął artykulik do gazety bo inaczej jak ćwierkają już wszystkie wróble w okolicy Odkrywcę czeka szybki koniec z powodu braku dobrych i konkretnych tekstów dla których ludzie będą go kupować.Grzegorz Franczyk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Kwiecień 2002 Share Napisano 22 Kwiecień 2002 Grzesiu czy do mnie też to jest pite??Leszek Kusiak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Kwiecień 2002 Share Napisano 22 Kwiecień 2002 szkoda by było pisma . a co do pisania to nie każdy się nadaje!ale za to forum jest zajebiste...!jak coś znajdę to przeznaczę na ratowanie pisma (zamieszczę reklamkę albo coś!) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Kwiecień 2002 Share Napisano 23 Kwiecień 2002 Też tak uważam, a przynajmniej dotyczy to Poznania.Poza tym, trochę za mało o poszukiwaniach, a za dużo o rycerzach. Co to kogo obchodzi wyraźnie pokazują wyniki ankiety. Tylko 4 zaintersowanych. Pozdrawiam. S. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Kwiecień 2002 Share Napisano 23 Kwiecień 2002 tak,tak,kochani czytelnicy \Odkrywcy - miesięcznika dla (p)oszukiwaczy\":))) Piszcie artykuły,przysyłajcie zdjęcia,plany,mapy,relacje świadków,itp.Redakcja chętnie się tym wszystkim \zaopiekuje\"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Kwiecień 2002 Share Napisano 23 Kwiecień 2002 A to jeśli kochaniutki nie masz dowodów,jest pomówienie.A pomówienie może być rozpatrywane przez sąd.Na całe szczęście Twoja osoba występująca zresztą pod Bóg wie iloma nickami nie interesuje.Hartmann Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Kwiecień 2002 Share Napisano 23 Kwiecień 2002 A dlaczego niby mamy sami pisac teksty do gazety? W koncu jestesmy czytelnikami, a nie redaktorami dla ktorych pisanie jest zawodem, a tym samym zrodlem zarobkowania. Jako czytelnik ktory placi za gazete,(a kwota 7 zl za pismo o tej objetosci nie jest cena niska) mam prawo wymagac aby wychodzila ona regularnie, a jej poziom mnie zadowalal. Dotyczy to zwlaszcza ludzi ktorzy oplacili prenumerate za caly rok z gory. Jesli redakcja nie spelnia tych, w koncu podstawowych warunkow to jesli pismo zniknie z rynku bedzie to tylko i wylacznie jej wina, i normalna kolej rzeczy w warunkach gospodarki rynkowej. Zreszta jesli prawda jest fakt ze bedzie wydawana polska edycja \After the battle\", to sytuacja \Odkrywcy\" jawi sie coraz gorzej. Pozdrawiam - jankos. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Kwiecień 2002 Share Napisano 23 Kwiecień 2002 Gazeta jest potrzebna.A stare chińskie przysłowie mówi \Jeśli pchają to ciągnij,a jeśli ciągną to pchaj\".Mnie nie odpowiada konsumpcyjny stosunek do świata,i dlatego ile będę mógł będę pomagał.Pozatym nie ma możliwości opłacenia prenumeraty Odkrywcy na cały rok,tylko na pół roku.Hartmann Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Kwiecień 2002 Share Napisano 24 Kwiecień 2002 Co do ceny to nie jest tak rużowo conajmiej 30% pobierają dystrybutorzy , a no i mamy demokracje ktochce to pisze , kto chce to czyta , a \After the battle\" pisze o troche innych tematach . No i konkurencja może wymóc polepszenie jakości \Odkrywcy\" czego mu i sobie- jako czytelnikowi życze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Kwiecień 2002 Share Napisano 24 Kwiecień 2002 Hartmann, zgadzam sie ze gazeta jest potrzebna. Ale niekoniecznie wydawana w takim ksztalcie. Landminer ma racje ze teksty ktore pojawiaja sie od pewnego czasu maja coraz mniej wspolnego z tym co interesuje czytelnikow, i nie jest to tylko moja opinia. Ja kupuje Odkrywce,i pewnie bede to robil dalej, ale tylko dlatego ze obecnie jest to jedyne pismo o tej tematyce na rynku (nie licze Eksploratora, ktory jest pismem na poly mitycznym, tzn. nikt go nigdy nie widzial, ale wszyscy wiedza ze istnieje :))) . Czasami wsrod tekstow pisanych egzaltowanym stylem przez jedna z redaktorek, badz kompletnie mnie (i nie tylko mnie jak wynika z ankiety) nie interesujacych artykulow o rycerzach trafi sie jakas istotna informacja. Niepowazne tez jest mamienie czytelnikow wyciaganiem u-boota przez redakcje. Temat ten pojawil sie juz bardzo dawno temu, i co wykonano do tej pory?... Zobaczymy tez jak wypali wyprawa do Mongolii, pan Antkowiak wybiera sie tam juz pare lat, i jakos tylko wyjechac nie moze. A co do materialnego podejscia do swiata - zajmuje sie chodzeniem z wykrywaczem juz pare lat, i podobnie jak wiekszosc poszukiwaczy dokladam do tego hobby, i to niemalo, tak ze ten argument jest kompletnie nie na miejscu w naszm gronie.Pozdrawiam - jankos. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Kwiecień 2002 Share Napisano 24 Kwiecień 2002 To nie było do Ciebie Leszku, bo jesteś akurat jedynym który jak wiem ma to samo zdanie - czytać to każdy by chciał, ale jak trzeba napisać to Polska składa się z samych analfabetów.Pozdrawiam.Grzegorz Franczyk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 24 Kwiecień 2002 Share Napisano 24 Kwiecień 2002 To bardzo ciekawa i istotna dyskusja na temat \ Odkrywcy\" i mysle ze odzwierciedla rowniez wiele odczuc ktore targaja ludzmi zwiazanymi z miesiecznikiem. ponizej kilka moich uwag na tematy poruszone w poprzednich postach.1. Odkrywca z zalozenia jest gazeta no profi i nie jest zrodlem dochodow dla wlascicieli. Z zalozenia ma to byc forum dla licznego grona ludzi zainteresowanych poszukiwaniami skarbow historii. I nie znam innej gazety w europie o tak szerokim spektrum tematow eksploracyjnych. Rycerze odeszli obecnie do gazety rycerskiej wydawanej przez nasz instytut.2. Uwagi jednego z kolegow ze jest czytelnikiem i wymaga od gazety odpowiedniego poziomu sa calkowicie zrozumiale i taka jest tez nasza opinia dlatego wydajemy pismo zawierajace teksty o roznym poziomie merytorycznym i roznej tematyce by kazdy z kilkunastu tysiecy naszch czytelnikow znalazl cos co go zainteresuje.3. jesli chodzi o ilosc materialow na temat eksploracji to szanowni koledzy sami sobie sa winni dzialajac na zasadzie wiem ale nie powiem. Pomyslcie o ile cenniejsze bylyby wasze znaleziska gdyby opublikowac historie ich znalezienia, zdjecia plany itp. Musicie tez brac pod uwage ze wiele z waszych tajemnic to dawno zwerfikowane legendy . a to ze nikt sie nie chwali wynikami powoduje ze kolejne pokolenia poszukiwaczy powielaja te same bledy.4.jesli chodzi o u-boota to poprzedniego kolo Danii wydobywano przez kilka ladnych lat. a przy naszym wbrew pozora sporo sie dzieje ale z powodu zimy prace stanely gdzies do maja.5.after the batle jest wydawnictwem o kompletnie innym profilu i jest typowym wydawnictwem zajmujacym sie historia wojskowosci.6. a tak wogole to moze byscie nasi kochani koledzy i kolezanki bardziej aktywnie uczestniczyli w zyciu badz co badz waszej gazety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 25 Kwiecień 2002 Share Napisano 25 Kwiecień 2002 ok jak uczestniczyć to uczestniczyć z tego co przeczytałem to proteus należy do \wydawców\" gazetymoja propozycja :1. może tańszy papier kosztem ceny lub zwiększenia objętości2. można kupić część artykułow z zagranicy nie mówie że wszystko ale sam poczytałbym o eksploracji za granicą3. Może w większym stopniu zająć się techniką - mogą to być artykułu sponsorowane przez producentów i sprzedawców , ale testy wykonane w redakcji - tego mi brakuje.4 .Możecie skontaktować się z Darkiem Kowalikiem - strona darka - wg mnie bogata w informacje co do testów sprzęty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Kwiecień 2002 Share Napisano 26 Kwiecień 2002 Past ma rację, obciąć wydatki do minimum i może coś z tego wyjdzie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.