hawk21 Napisano 1 Marzec 2006 Autor Napisano 1 Marzec 2006 WitamZdecydowałem sie na Minelaba Quattro i udało mi się już go zakupic.Mam jednak kilka pytań przed skompletowaniem cąłosci do sezonu:- jakie akumulatorki sa tutaj polecane ??- czy wystarczy jeden zasobnik na baterie, który mozna wykorzystywac do akumulatorków?- Jakie suchawki dokupic? z tym zawsze miałem problem w poprzednich wykywaczach.Moze sa jakies szczególnie polecane?pozdrowieniaArek
hydro Napisano 1 Marzec 2006 Napisano 1 Marzec 2006 WitamTeż używam Quattro. Stosuje do niego akumulatory Energizer 2300 m Ah. Komplet 8 szt. wystarcza w pełni na około cztery pięć wypraw po kilka godzin. Jeden zasobnik na baterie też wystarcza. Słuchawek mam kilka różnych, które używam w zależności od sytuacji. Np. na plażę biorę małe lekkie żeby nie pocić się, na pole czy do lasu większe, zakrywające całe ucho, w których dobrze słyszę sygnał wiodący i chwilowe jego zanikanie. Przy okazji zapytam co zdecydowało, że wybrałeś właśnie Quattro a nie inny sprzęt w tej cenie, albo trochę droższego Explorera II ? Pomimo, że mam ten wykrywacz od czasu kiedy wszedł do sprzedaży nie mam powodu do narzekania na niego, ale patrząc z perspektywy czasu zamienił bym go na Ex. II. pozdrawiam
hawk21 Napisano 1 Marzec 2006 Autor Napisano 1 Marzec 2006 WitamCo zdecydowało? Na poczatku chciałem cos miedzy DFX a Minelaba II. Ale czytajac rózne opinie i pytajac innych uzytkowników doszedłem do wniosku że Jednak Minelab Quattro.Nie sadze aby w osiągach odstawał od Minelaba II.Poza tym cena...2400 za Quattro.Sądze ze raczej przystepna.Mam jeszcze Tesoro de Leona.Wczesniej biegałem sporo z Fisherem Cz-7a Pro.Coco zasobnika..To masz 1 na baterie i 1 dodatkowy na akumulatory? czy dobrze zrozumialem?Pozdrowienia
j35 Napisano 2 Marzec 2006 Napisano 2 Marzec 2006 Witam.Jeśli chodzi o duże słuchawki (pełne) ,to koniecznie z potencjometrami.Po długotrwałym łażeniu od pikania strasznie uszy bolą.Kręcony przewód daje dużą swobode ruchu.Q mam od roku i z perspektywy czasu też żałuję ,że nie dorzuciłem paru setek do E II .Jutro biorę sobie te słuchawki :http://www.allegro.pl/item87587551_sluchawki_stereofoniczne_first_gwar_vat.htmlA na lato ,jak napisał Hydro lekkie słuchaweczki,coby z uszu nie ciekło.Pzdr
hawk21 Napisano 2 Marzec 2006 Autor Napisano 2 Marzec 2006 Witamj35 - dzieki za pomoc ze sluchawkami.Mimo ze kupilem juz inne, te zamawiam natychmiast.Ze wzgledu wlasnie na ten babelek dobrej jakosci.Co do nastepnego pytania o cene Quattro, to rzeczywiscie udało mi sie go kupic w tej cenie.Dokładnie 2450.Od znajomego który sprowadził go ze stanów.Wprawdzie bez dodatków ale stan niemal idealny.Zobacz:http://cgi.ebay.co.uk/Minelab-Quattro-Metal-Detector-superb-machine_W0QQitemZ5871894348QQcategoryZ14955QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItemRzeczywiście muszą sie zdarzac takie okazje.Zastanawiam sie cz y nie poprosić kolege z londynu aby mi to zlicytował dla innego znajomego.PozdrawiamArek
hawk21 Napisano 2 Marzec 2006 Autor Napisano 2 Marzec 2006 czy te akumulatorki beda odpowiednie : ?http://www.allegro.pl/item87383850_najlepsze_4_x_energizer_2500_box_wysylka_gratis.html
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.