sanczoto Napisano 26 Luty 2006 Autor Napisano 26 Luty 2006 Witam! Myślę o zakupie, ale niestety nie znam nikogo kto ma już ten wskaźnik. PROSZĘ O OPINIE :: Czy watro go kupić, jaki jest dokładny i jak się zachowuje praktycznie w terenie.....DZIĘKUJĘ BARDZO ZA POMOC ......... POZDROWIENIA!
Jarosław Napisano 27 Luty 2006 Napisano 27 Luty 2006 Napisz do mniePost został zmieniony ostatnio przez moderatora Martin 08:12 28-02-2006
sanczoto Napisano 27 Luty 2006 Autor Napisano 27 Luty 2006 >>>>>>>>>niestety nie widze po zalogowaniu Twojego majla :((( a chetnie sue skontaktuje :)>>>>>>>>>>>>> . MIMO WSZYSTKO PROSZE O OPINIE W SWPRAWIE
proscan Napisano 27 Luty 2006 Napisano 27 Luty 2006 Proponuję, solidaryzując się z Bocianem w trudnych chwilach, by nie pisać pierdół.proscan
Martin Napisano 28 Luty 2006 Napisano 28 Luty 2006 Proscan mnie uprzedził :) , więc nie będe powtarzał tego samego tylko przystępuję do czynu;)Pozdrawiam
AGNIECHA Napisano 28 Luty 2006 Napisano 28 Luty 2006 Witam :)Kolego sanczoto" wejdź na stronę ogłoszeń tam ktoś ma na sprzedaż...
sanczoto Napisano 28 Luty 2006 Autor Napisano 28 Luty 2006 Prosiłem o opinie , nie znalazłem wcześniej takiego wątku na Forum, PROSZĘ PO PROSTU OPISAĆ KRÓTKO JAK ZACHOWUJE SIE W TERENIE.......... (czy to nazywacie pierdołami....)
DarekD Napisano 28 Luty 2006 Napisano 28 Luty 2006 Nie, chodziło o moje posty nie na temat.Cytat z posty RG42 z innego forum:Kupić na pewno warto. Nawet nowy. Wiesz, to jest tak: na początku to świetna sprawa, wszystko ładnie, liczby wskazujące stopień przewodności metalu, fajna sprawa. Im wyższa liczba, tym metal pod cewką lepiej przewodzi prąd. Na początku ciągle gapiłem się na ten wskaźnik Z czasem prawie o nim zapomniałem, zdałem się tylko na identyfikację tonową, ale czasami, gdy nie jestem pewny, patrzę sobie na wskaźnik i, jak to najczęściej bywa, dochodzę do wniosku, że nie warto kopać tego sygnału, bo i dźwięk marny, i liczba niska. Wskaźnik jest pomocny, ale na pewno nie niezbędny." PozdrawiamDarek
sanczoto Napisano 7 Kwiecień 2006 Autor Napisano 7 Kwiecień 2006 W końcu kupiłem ten wskaźnik. Napisze pare slów może się komuś przyda, bo z początku wszyscy ignorowali moje pytanie na temat tego wskaźnika uznając za pierdoły. Jak się nie biega z minelabem to dla kogoś są to pierdoły!Do rzeczy: Jest super, po kalibracji 25 centów na watrość 550 zauważam że historyczne monetki opisane są od 500-550.Przedział od 400-500 to może być cinkie srebro , ale głównie powyginane blaszki miedziane. Wartośći od 100-400 to śmieci w stylu złotko alum. ZDECYDOWANIE WSKaŹNIK zmniejsza ilość dziur niepotrzebnie wykopanych! Polecam ten dodatek do Waszego Sovereign ` a!
sanczoto Napisano 7 Kwiecień 2006 Autor Napisano 7 Kwiecień 2006 DarekD wypowiedz się bo wiem że już masz też go kupionego! POZDR!
DarekD Napisano 7 Kwiecień 2006 Napisano 7 Kwiecień 2006 Obecny:)Dopiero dziś dłużej pochodziłem ze wskaźnikiem.1. Mam wrażenie że wykrywacz waży teraz sporo więcej, ale jestem przeziębiony więc może stąd ten efekt?2. Wykrywacz wygląda teraz naprawdę szpanersko:)3. Wskazania na =550 pokazywały mi w terenie tak różne rzeczy że zastanawiałem się czy wskaźnik działa prawidłowo. Ale jest o.k. No fakt, dziur jakby mniej było, natomiast fantów trochę więcej:)Zastanawiam się czy w te wskazania można tak bezkrytycznie wierzyć, czy pod cewką nie zostawię złotej 5 rublówki bo wskaźnik krzyknie powiedzmy 300? Za parę tygodni będę mądrzejszy. Przy okazji, na zdjęciu jest ściąga do wskaźnika skalibrowanego do 180. Nie ma ktoś może takiej ściągi dla wskaźnika kaibrowanego na 55o?4. Akumulatory będą dużo szybciej siadać czy niezauważalnie?PozdrawiamDarek
sanczoto Napisano 8 Kwiecień 2006 Autor Napisano 8 Kwiecień 2006 Ważne jest skalobrowanie wskaźnika - 25 centowką, pod dołożeniu wskaźnika nie odczułem zwiększenia wagi! Ja nie wykopałem monety na wskazaniach mniejszych niż 490! A próbowałem takie sygnały. Przełaziłem już z nim 2 krotne ładowanie akumulatora i zauważalnej różnicy w trzymaniu nie stwierdziłem. POZDR dla wszystkich Minelabowiczów
DarekD Napisano 9 Kwiecień 2006 Napisano 9 Kwiecień 2006 Wskaźnik - około 40 dołków na 17 fantów. Moim zdaniem rewelacja.Najniższy sygnał na monetę miałem na 370 - 410, ale była naprawdę głęboko. Na powierzchni sygnalizował ja jako 486. Naprawdę dużo lepiej się kopie - tak trochę bardziej świadomie:)Generalnie chyba im płycej tym wskazania dokładniejsze.Jestem zadowolony, dobrze że wskaźnik dokupiłem.W końcu zacząłem szukać z sygnałem wiodącym - jestem pod wrażeniem. Niektóre monety były naprawdę głęboko. Waga wykrywacza z miejsca przestała przeszkadzać:) Czułość ustawiona ręcznie prawie na max. Wykrywacz zrobił się niestabilny, miejscami nawet bardzo, ale miałem efekty jak nigdy.PozdrawiamDarek
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.