Schrek2 Napisano 22 Czerwiec 2003 Autor Napisano 22 Czerwiec 2003 witam bardzo dawno mnie tu mnie nie było ale w koncu dotarłem :-)i mam takie malutkie pytanie czy ktos nie wie jak wygladły woreczki do kawy cukru i suchrów jakie wchodziły na wyposazenie żolnierza poslkiego z okresu II RP????serdecznie dziekuje za jakomkolwiek pomocpozdrawiam Schrek
greg83pp Napisano 22 Czerwiec 2003 Napisano 22 Czerwiec 2003 Witam !Były wykonane z szarego płótna ( z takego jak np. w środku tornistra wz35 ,przedwojennej produkcji ), widziałem kiedyś taki na Allegro, niestety wymiarów nie pamiętam, ściągany był tasiemką ( też z szarego płótna ), dolne rogi były ścięte" - trochę mętnie się wyrażam :), ale efekt był taki że woreczek był 6- kątny. Ten co ja widziałem był bogato opieczętowałem - fabryka; chyba stempel jednostki ( okrągły ), i nr pułku - taka mała prostokątna pieczątka. Słowem zestaw pieczatek jak z kostki czy chlebaka. Dobrze by bylo gdyby ktos podeslał jakieś fotki lub wymiary - łatwo coś takiego uszyć na maszynie, z orginałem to by było raczej krucho , nawet za grubą kasę...PozdrawiamGrzesiek
Gość Napisano 23 Czerwiec 2003 Napisano 23 Czerwiec 2003 Trzeba było być na MWB w Łodzi - Paweł miał i pokazywał takie cuś - niby byle co, a jakie śliczne stemple ;-)).Pozdrawiam
Dominik Kasprzak Napisano 7 Lipiec 2003 Napisano 7 Lipiec 2003 Na tej stronie masz wygląd: chlebaka polskiego wz. 33:http://www.bolasss.republika.pl/milpowoj.htmPozdrawiam
Gość Napisano 7 Lipiec 2003 Napisano 7 Lipiec 2003 Jemu nie chodziło o chlebak, ale o woreczki na chleb ;-).Wg mnie te ceny są przesadzone.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.