Skocz do zawartości

woreczki ;-)

Schrek2

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam bardzo dawno mnie tu mnie nie było ale w koncu dotarłem :-)

i mam takie malutkie pytanie czy ktos nie wie jak wygladły woreczki do kawy cukru i suchrów jakie wchodziły na wyposazenie żolnierza poslkiego z okresu II RP????

serdecznie dziekuje za jakomkolwiek pomoc

pozdrawiam

Schrek
Napisano
Witam !
Były wykonane z szarego płótna ( z takego jak np. w środku tornistra wz35 ,przedwojennej produkcji ), widziałem kiedyś taki na Allegro, niestety wymiarów nie pamiętam, ściągany był tasiemką ( też z szarego płótna ), dolne rogi były ścięte" - trochę mętnie się wyrażam :), ale efekt był taki że woreczek był 6- kątny.
Ten co ja widziałem był bogato opieczętowałem - fabryka; chyba stempel jednostki ( okrągły ), i nr pułku - taka mała prostokątna pieczątka. Słowem zestaw pieczatek jak z kostki czy chlebaka.
Dobrze by bylo gdyby ktos podeslał jakieś fotki lub wymiary - łatwo coś takiego uszyć na maszynie, z orginałem to by było raczej krucho , nawet za grubą kasę...
Pozdrawiam
Grzesiek
Napisano
Trzeba było być na MWB w Łodzi - Paweł miał i pokazywał takie cuś - niby byle co, a jakie śliczne stemple ;-)).
Pozdrawiam
  • 2 weeks later...
Napisano
Jemu nie chodziło o chlebak, ale o woreczki na chleb ;-).
Wg mnie te ceny są przesadzone.
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie