maxim1 Napisano 13 Luty 2006 Autor Share Napisano 13 Luty 2006 WitamProszę o radę jak czyścić klamry metalowe carskie austro węgierskie aby był bardziej widoczny wycisnięty orzeł i w miarę były tak zwane miłe dla oka.Szukałem w konserwacji ale za dużo się nie dowiedziałem wszystkie sugestie mile widziane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 13 Luty 2006 Share Napisano 13 Luty 2006 Jak sądze to I wojna mosiądz. 25% amoniaku przez kilka minut. Te które trafiły w moje ręce były po trawieniu w kwasie cytrynowym i jedynie polerowanie włókniną pomogło.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 13 Luty 2006 Share Napisano 13 Luty 2006 A ja polecam płyn KIWI do czyszczenia mosiądzu. Zawiera właśnie też amoniak, rewelacyjnie czyści kazdy mosiądz.Moja klamra po wyczyszczeniu wygląda jak lustro.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.