Skocz do zawartości

Przyczółek Sandomierski

wasqez

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam
Interesują mnie 3 miejscowosci stopnica , Szydłów , Pacanów ewentualnie cos w tym rejonie . Czy ktos z was szukał w tych rejonach ?

Pozdrawiam WasqeZ
  • 3 weeks later...
Napisano
hej ja mieszkam koło stopnicy tam działała bardzo sprawnie partyzantka.. w 74 znaleziono tam pod kryptą na starym cmentarzu 2 mg42 kilka mauserków i mosinków wszystko magazyn ogólnie stopnica,mietel i okolice bardz o ciekawy teren do poszukiwań ja na wiosne ide na stopnice..... o stopnice toczono jedne z największych bitew w świętokrzyskim
Napisano
Dzieki VASILI za informacje. Moze sie spotkamy na wiosne to pochodzimy razem :-). Jesli masz wiecej informacji na temat walk w tym rejonie to napisz jeszcze cos . A jak tam teren mocno schodzony? . Mozesz napisac na GG 2140249
Napisano
0 luda to było przed tym postem, teraz to nawet trudno będzie czesać wykrywką żeby kogoś w kostkę nie stuknąć ;)
Napisano
koledzy a moze cos w okolicy wsi basonia to pomiedzy annopolem a opolem lubelskim mam pare informacji ze w lasach cos moze byc ciekawego
Napisano
Niema to jak dobrze zareklamować teren...Ciekawe, czy niedługo nadal bedzie taki pusty i dziewiczy...Ale dla mnie trochę daleko...
  • 5 months later...
Napisano
Wiem dużo o regionach Szudłowa Stopnicy i Pacanowa
ponieważ mieszkam w blisko położonej miejscowości Oleśnicy
Szukam kumpla do poszukiwań e-mail
to17071990@interia.pl
  • 3 weeks later...
Napisano
To to17071990 znasz pewnie tego chłopaczka co go poszarpalo bo się w sapera" bawił i zbierał niewypały w kempskim lesie. Na ul. Stopnickiej mieszkał. Ponoć niezłą kolekcje niwybuchów w chałupie policja znalazła.
Napisano
Czytałem, ze w czasie IWŚ austrowęgierskie wojsko kopiąc okopy w Basoni natrafiło na duże ilości bursztynu, który później używano jako opału. OZI, a jak tam okolice Józefowa, warto wybrać się w te strony?
pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie