Gość Napisano 16 Kwiecień 2002 Napisano 16 Kwiecień 2002 Poszukuję planu , mapy- poligonu rakietowego Blizna/k Kolbuszowej
Gość Napisano 16 Kwiecień 2002 Napisano 16 Kwiecień 2002 Witam.Obawiam sie ze mozesz miec duzy problem ze zdobyciem takiego planu. Zajmowalem sie Blizna tak ze 2 lata temu, i niestety nie udalo mi sie takowego zdobyc. Dysponuje jedynie zdjeciem lotniczym tego terenu (dosyc kiepskiej jakosci) z czasow drugiej wojny, ktore dostalem od ludzi z USA, majacych hopla na punkcie V 1, V 2, i von Brauna. Pozostalosci w terenie tez nie ma zbyt wiele - betonowe podstawy pod wyrzutnie V 1 i V 2, wraz z bunkrami obserwacyjnymi w poblizu, resztki bocznicy kolejowej, i plyty betonowe na ktorych staly baraki,zagospodarowane obecnie jako podworka, dla domow zbudowanych juz po wojnie. Po wyzwoleniu caly teren pozostawal dalej zamkniety dla cywilow, Rosjanie demontowali i wywozili wszystko co tylko sie dalo. Wyniesli sie stamtad o ile dobrze pamietam w 1948, ludzie mieszkajacy w domu polozonym najblizej resztek wyrzutni wprowadzili sie tam wlasnie wtedy. Szukajac tych pozostalosci w terenie trzeba skorzystac z pomocy miejscowych, w przeciwnym razie latwo je przegapic. Pozdrawiam - jankos.
Gość Napisano 16 Kwiecień 2002 Napisano 16 Kwiecień 2002 A ile dajesz ??? :)))Pisz na maila, bo mam plan Blizny.
Gość Napisano 26 Listopad 2003 Napisano 26 Listopad 2003 czy ten plan blizny moglbys przeslac mi na maila, pczeczesuję ten teren, wbrew pozorom tych sladów jest tam więcej. chcialbym znależc te legendarne podziemne zbiorniki, nie wiem czy słyszałes cos o tym, a może komuś sie to już udało.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.