Klaus BOLS Napisano 31 Styczeń 2006 Autor Napisano 31 Styczeń 2006 czy jest ktoś w stanei to odczytać. Jest to część pocztówki z podejżewam że z frontu. Spróbuje jeszcze wyraźniejsze skany zrobić.
Klaus BOLS Napisano 31 Styczeń 2006 Autor Napisano 31 Styczeń 2006 a tak wygląda ta pocztówka od przodu
Kajton Napisano 31 Styczeń 2006 Napisano 31 Styczeń 2006 Liebe ?????Schon lange ist es her seit dem ich von euch Post erhalten habe,hoffe das du dich beeilen wirst und ??????????????? zukommen lassen wirst.Sehr gern würde ich dich besuchen aber wann es sein wird weis ich nicht.Abs.Gefr.Kobiolka???????????????????GörlitzSprobuje jeszcze rozszyfrowac reszte.PozdrowieniaKajton
Kajton Napisano 31 Styczeń 2006 Napisano 31 Styczeń 2006 Liebe ?????Schon lange ist es her seit dem ich von euch Post erhalten habe,hoffe das du dich beeilen wirst und mir paar Zeilen zukommen lassen wirst.Sehr gern würde ich dich besuchen aber wann es sein wird weis ich nicht.Abs.Gefr.Kobiolka???????????????????Görlitz
TORS-HAMER Napisano 31 Styczeń 2006 Napisano 31 Styczeń 2006 Jest joz dlugo jak nie dajecie znac o sobie,wierze ze napiszecie pare znakow o sobie szybko.W koncu chcialbym was odwiedzic,ale kiedy to bedzie nie wiem.Wyslal-szer,Kobiolka garnizon 2 infanteri zmot bat 51, Zg-lec Dolny Slask. to list do swoich bliskich ,zdziwil mnie on dlaczego na takiej kartce ,normalnie byly w takich malych kopertkach ,mam pare takich jeszcze po moich przodkach,.czesc POZDRAWIAM.
Kajton Napisano 31 Styczeń 2006 Napisano 31 Styczeń 2006 @Tors-HamerTwoje tlumaczenie nie jest zbyt dobre ale moze w miare byc...Wiadomo o co chodzi.PozdrowieniaKajton
Klaus BOLS Napisano 1 Luty 2006 Autor Napisano 1 Luty 2006 dzięki bardzo za tłumaczenie. mam jeszcze takei pocztówki z pierwszej wojny, ale to już naprawde hieroglify....a na zdjęciu druga częśc pocztówki
kitolif Napisano 1 Luty 2006 Napisano 1 Luty 2006 FrauleinRittel Spendel, a reszty nie moge sie doczytac
TORS-HAMER Napisano 1 Luty 2006 Napisano 1 Luty 2006 Nie bardzo Kajton.urodzilem sie z oboma jezykami ,nigdy nie tlumacz doslownie bo wzjdzie paranoja,.Tam jest nie brand tylko feld ale niezle,.a tlumaczenie tego- Bede ci sie podobal bo jestem za darmo,,,, dawaj nastepne razem z KAJTONEM cos poradzimy. ps - z 1 ws, tez mam kiedys wam zeskanuje sa fajne. czolem .
Kajton Napisano 1 Luty 2006 Napisano 1 Luty 2006 @Tors-HamerTam pisze definitywnie Brandbief.Na rysunku tez sie ta koperta pali...PozdrowieniaKajton
TORS-HAMER Napisano 1 Luty 2006 Napisano 1 Luty 2006 Moze byc facet pisal polowicznie gotisch i lacinskim sory,.
Klaus BOLS Napisano 2 Luty 2006 Autor Napisano 2 Luty 2006 no to przeczytac to trzeba byc cudotwórcą. Ale skoro odbiorca pocztówki umiał przeczytać ........
Klaus BOLS Napisano 2 Luty 2006 Autor Napisano 2 Luty 2006 mam zdjęcia włąsnie z I wojny, w formacie pocztówkowym, i z tyłu wyglądają jak pocztówki, i na nich listy są pisane. Tylko wyblakło to już a i pismo straszne. No ale grafolog sobei poradzi ;]
Klaus BOLS Napisano 2 Luty 2006 Autor Napisano 2 Luty 2006 a te zdjęcie to wlasnie z kartki z I wojny
TORS-HAMER Napisano 2 Luty 2006 Napisano 2 Luty 2006 Ojej,i grafolog bedzie mial co robic.na moich jest podobne pismo,.bez problemow pryeczytaja o starsi ludzie,pisali tak kiedys.
fanatyk6 Napisano 2 Luty 2006 Napisano 2 Luty 2006 witam,ma ktos jakis adres str czy info na temat szwabachy (pismo gotyckie) z poczatku zeszlego wieku?? w necie znalazlem tylko 6 liter i na walsna reke udalo mi sie odszyfrowac calkiem pokazny txt, ale nie to jak troche pomocy naukowej. dodam ze chodzi mi o szwabache pisana a nie drugkowana.pzdr
Kajton Napisano 2 Luty 2006 Napisano 2 Luty 2006 @Tors-HamerTo nie Gotisch ani Latain.To jest Sütterlin...http://www.peter-doerling.de/Lese/Sutterlin0.htmPozdrowieniaKajton
Kajton Napisano 2 Luty 2006 Napisano 2 Luty 2006 @fanatyk6Bitte schön...http://tina.nat.uni-magdeburg.de/heiko/LaTeX/Tips_und_Tricks/oldgerman/index.phpPozdrowieniaKajton
TORS-HAMER Napisano 2 Luty 2006 Napisano 2 Luty 2006 DZIEKI KAJTON ,teraz odszyfruje moze wlasne hehe. Pozdrowienia.
Kajton Napisano 2 Luty 2006 Napisano 2 Luty 2006 Jezeli chodzi o Sütterlin to tez niezle...http://www.kurrent.de/
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.