Skocz do zawartości

Kompleksy Riese

klod

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Szukam pewnych informacji o ludzi którzy buszowali po kompleksach gór sowich. Chodzi mi przede wszystki o kmpleksy nie dostępne dla turystów.
Mianowicie byliśmy w Gontowej, przeszliśmy ją całą tak nam się wydawało, dopuki nie zobaczyłem filmu o Riese w którym pokazano zupełnie inne korytarze, czy są to korytarze. Czy na Soboniu oprócz trzech wejść są jeszcze jakieś. Czekam na jakieś inforamcie?????
Napisano
Rozni ludzie sie tam krecili i kreca. My tez. Pytaj, co cie interesuje. Ktora czesc Gontowej widziales ?
jotka
Napisano
Czy ten film jest nakrecony dla potrzeb domowych" czy chodzi Ci np. o film Wojtka Stojak?Wlasnie ktora czesc Gontowej zwiedzales bo sa dwie.Z Soboniem to na priva.
Wiesz duzo ludzi sie kreci po GS a szczegolnie po tych nieudostepnionych,czesto sa to amatorzy ktorzy naprawde niszcza kompleksy np.Wlodarz,badz grabia je.

Pzdr
Napisano
buszowałem w kompleksie po zachodniej stronie, jest to wejście oznaczone prawdopodobnie nr 2. Gryf o jakiej drugiej części gontowej piszesz. Gdzie ona jest?
Znaleźliśmy też wejście po przeciwnej stronie góry ale było zalane.
Napisano
Sa dwie czesc Gontowej:jedna jest tam gdzie Ty chodzles(sa tam 2 wejscia okratowane)a druga jest ponizej,dojsc mozna skrecajac na moscie w strone lasu.Sa tam 2 sztolnie.Jedna ma nie niewielki zawal ale mozna wejsc(na 7-8m bo pozniej jest zawal i nikt nie wie co jest dalej)A do drugiej trzeba wejsc wyzej,sztolnia ta byla na filmie u Wojtak Stojaka,lecz wchodz tam jest nie bezpiecznie bo prowadzi do niej niewielki szyb.

Pzdr
Napisano
Czy może ktoś wie kiedy dokładnie udostępnią Włodzarza, bo przegapiłem ostatnie wiadomości w TV???

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie