przemkokrak Napisano 30 Styczeń 2006 Autor Napisano 30 Styczeń 2006 Witam wszystkich.Bardzo prosze o fachową porade którą wykrywkę wybrac.Interesuje mnie kolorek, monetki itp, ale chciałbym czasem też trafić na militarke.Prosze o porade i o opis jak sprawuja sie w terenie.
aaaa.gggg Napisano 30 Styczeń 2006 Napisano 30 Styczeń 2006 WitamSkorzystaj z wyszukiwarki.Ale swoją drogą powiem Ci że ja mam Lona już 4 sezon,(niektórzy na tym forum mówią że po sezonie wysiada).Sprzet nie jest zły na kolorek ale zasięgi średnie(takie same jak w Draw II i ACE 250).Militarka trafia się ale rzadko.Zresztą nie do tego jest przeznaczony.Ale mimo wszystko polecam Lona choć żaden z tych co wymieniłeś nie jest profesjonalnym sprzętem.Zresztą do 1000 zł. nie ma co sie spodziewać cudów.Mój Lone jest solidnie eksploatowany i się trzyma.Jestem z niego zadowolony.Jeżeli wybierzesz ACE 250 to uszyj sobie od razu jakieś kamo na te żółte części bo będzie Cie widać ze 100 metrów.Mój kumpel z którym chodze na wykopki używa Draw II.Zasięgi takie same tylko ma jeszcze jeden tryb pracy którego i tak się nie używa.Ale znowu cena ACE 250 jest nawet atrakcyjna...Twój wybór.Wszystkie sprzety co wymieniłeś są podobnej klasy.PozdrawiamZwierz
palacz Napisano 30 Styczeń 2006 Napisano 30 Styczeń 2006 Pomysl jeszcze o rutusie ultrze. Sam mam garretta 250 jeden sezon ale juz zastanawiam sie by migrowac na ultre. A do tej pory nie moge sobie wybaczyc ze mialem solarisa i go opylilem zostawiajac garretta. Na ultrze masz statyka wiec pokopiesz takze militarke.
przemkokrak Napisano 30 Styczeń 2006 Autor Napisano 30 Styczeń 2006 Czy może radzilibyście rutusa solarisa? jest troszke droższy ale w moim zasiegu.
palacz Napisano 30 Styczeń 2006 Napisano 30 Styczeń 2006 Na pewno garrett jest debilnie prosty w obsludze. Monetki kopie sie nim super. Ale jak polubisz kopanie a masz zapedy na polowania na militarke badz pewny ze szybko zaczniesz ogladac sie za czyms innym. Jesli chodzi o kopanie kolorkow to rutusy i garretty ace sa porownywalne. Moze rutusy maja troche lepsze osiagi. Dodatkowo rutusy maja ten plus ze posiadaja tryb statyczny. Moja rada - bierz ultre albo solarisa. Solaris to troche lepsza klasa wykrywaczy. Nie mialem przyjemnosci pracowania na nim ale kusi mnie w nim tryb mix i pinpoint.Albo moze chcesz kupic garreta 250 ?? ;)A wogole to jest zima, wstrzymaj sie tymczasowo z zakupem.Poszukaj w internecie informacji o tych wykrywkach i zobacz co pisza inni o pracy na tym sprzecie.
przemkokrak Napisano 30 Styczeń 2006 Autor Napisano 30 Styczeń 2006 A może land star lub garret gtax 400 ???
przemkokrak Napisano 30 Styczeń 2006 Autor Napisano 30 Styczeń 2006 a wy cobyście radzili? tak do 1500zł jakis wykrywacz bardziej uniwersalny bardziej uniwersaly.
RG42 Napisano 30 Styczeń 2006 Napisano 30 Styczeń 2006 Jak już kupować, to z dobrej stajni :)Polecam Minelab Musketeer (ok. 1500 pln) lub coś Tesoro, tylko, że z tymi wykrywkami raczej nie licz na militarkę.Pozdrawiam,RG42
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.