voo74 Napisano 29 Styczeń 2006 Autor Napisano 29 Styczeń 2006 Witam,jakis czas temu widzialem w tv program o miasteczku, ktore zostalo w czasie wojny zbombardowane, spalone itd. i do dnia dzisiejszego zachowane jako pomnik. Czyli w stanie niezmienionym. Zdaje sie ze to bylo w Normabndii. Czy ktos zna nazwe tego miasta? Moze jakies strony www? Nigdzie nic nie moge znalezc. Jade w tym roku do Normandii i chcialbym zobaczyc to miasteczko. Dzieki z gory za pomoc.
MaTi Napisano 29 Styczeń 2006 Napisano 29 Styczeń 2006 chyba chodzi ci o oradour-sur-glane www.oradour.infowww.dws.xip.pl/reich/Dane/oradour.html
voo74 Napisano 29 Styczeń 2006 Autor Napisano 29 Styczeń 2006 TAK! Dokładnie o to mi chodziło. Dzięki serdeczne!!!
a.korbaczewski Napisano 30 Styczeń 2006 Napisano 30 Styczeń 2006 A ja jakoś tak odruchowo pomyślałem o miastach francuskich przerobionych z gruzy przez chłopców z RAF i USAF. A tu się okazuje że to szwaby.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.