Skocz do zawartości

WIELKA prośba o wycenę

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ceny z allegro w.g. mnie odpowiadają aktualnie wartości monety, pomimo cen katalogowych. Sprawdziłem to już kilka razy, aczkolwiek na allegro można trafić coś w atrakcyjnej cenie.
  • 2 weeks later...
Napisano
z dowswiadczenia us dollar - ok.1500,ruble ok.450.sa u numizmatykow do kupienia katalogi monet swiata.mozna wpasc i sprawdzic.a ceny z allegro odpowiadaja cenom rynkowym poniewaz w tej chwili siedzi tam od cholery znawcow i specjalistow ktorzy walcza o kazda monetke.oczywiscie nie przebijaja ceny katalogowej(zwykle) lecz mozna otrzymac cene ok.30-100 zł nizsza od realnej rynkowej sklepowej katalogowej numizmatycznej czy jak tam ją zwał.pozdrawiam.
Napisano
Witam.Rynek złota w ostatnim czasie oszalał.Ceny szybko idą w górę.Takie 10 rublówki jakieś pól roku temu kupowałem po 380,w ta niedzielę stały po 460 a dziś na allegro wszystko idzie powyżej 500 stów.Jak masz kupić to się spiesz.Ten rocznik dodatkowo jest raczej żadszy,wiec nie będziesz miał problemów z ewentualna sprzedażą.Kupując złoto zrób sobie jakis przelicznik.Ja wtym momencie staram sie kupować po około 50 zł za gram czystego.A giełda londyńska narzuca nam cenę około 60 zł za gram czystego.W Polsce te ceny sa zazwyczaj troszke wieksze.10 rubli ma masę 8,4gram próby 800 tj. około 6,72g czystego kruszcu czyli wychodzi nam przybliżona wartość złota w monecie ok 400 zł.Ale tak jak mówiłem u nas ceny złotych monetek są troszkę wyższe wiec myśle 450 można za nią dać.Co do 10 dolarów to na tych pieniążkach się nie znam.Nie wiem ile ważą ale prawdopodobnie połowę masy 20 dolarów czyli 17 gram złota próby 800.Myślę ze jest warta jakieś 850 stówy.Pozdrawiam...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie