kryszak Napisano 26 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2006 posiadam stary kufel i jest wymazany w smarze i oleju silnikowym kufel jest miedziany chyba bardzo stary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 26 Styczeń 2006 Share Napisano 26 Styczeń 2006 Wymyj w benzynie ekstrakcyjnej, po tym wygotuj w wodzie z proszkiem do prania.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryszak Napisano 26 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2006 oki dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryszak Napisano 27 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 27 Styczeń 2006 to byłkiepski pomysl nic nie dało słyszałem o roztworach soddykwasu octowego itp czy to jest skuteczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 27 Styczeń 2006 Share Napisano 27 Styczeń 2006 Dziwne że nie pomogło. Miedzi nie można trawić w silnych kwasach czy zasadach. Może w 25% amoniaku. Kontroluj proces, orjentacyjny czas to kilka minut. Amoniak czyści miedź ale nie wiem czy na smar taki podziała. Jak nie to zawsze zostaje polerowanie ręczne.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryszak Napisano 27 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 27 Styczeń 2006 tak zrobie reczna polerka kupiłem paste do miedzi idzie bardzo dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.