Skocz do zawartości

wrak niszczyciela ORP Grom

Gość bolas

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Nie wiem czy kogoś z Was interesuje ta tematyka ... poszukuję wszelkiego rodzaju wiadomości i szczególnie zdjęć wraku Groma ... może am ktoś dostep do jakiś materiałów ... w Muzeum MW w Gdyni jest zapis wideo z eksploracji wraku - czy ktoś wie czy można go skopiowac lub odbić sobie fotki ?
Napisano
z tego co pamiętam co mi koledzy mówili - jeżeli Grom jest zatopiony koło Jastarnii to płetwonurkowie z bazy LOK nurkują tam co roku.
Napisano
Grom leży w Norweskim fiordzie Rombaken.Posiadam artykuł z MSIO na ten temat nr 4/97.Podaj maila, prześlę. Natomiast koło Helu niedaleko portu woj. leży Wicher
macpis@polbox.com
Napisano
Wicher leży koło Helu ??? Skąd ten pomysł ??? Od dziecka byłem pewien że po wrzesniu Niemcy mieli plany wcielenia go do Kriegsmarine jako \seerose\" ale był zbyt mocno uszkodzony i reszte wojny spędził (podobnie jak Gryf) jako okręt-cel ... po wojnie ponoć został pocięty na złom - tak pisał Jerzy Pertek ... no to jak ?
Napisano
nie został pocięty, leży sobie spokojnie na dnie. kupa ludzi nurkowała i nurkuje na wichrze
Napisano
radzę kliknąć na adres www.seaqest.pl/turystyka/baltyk/skladniki/mapa.htm; na mapie niedaleko od falochronu portu w Helu leży Wicher
Napisano
Bolas, skontaktuj się ze mna na priva, dostaniesz kontakt do Marynarki wojennej w sprawie tego filmu z eksploracji GROM-a.
Jacek
Napisano
a czy ktoś z Was dysponuje fotkami wraków Gryfa i Wichra ?
Napisano
z tego co wiem w prasie marynistycznej jest to jedyny artykół który się ukazał i jest to chyba jedyne czasopismo które miało z tym związek
Napisano
o Wichra mógłbyś popytać w klubach
płetfonurków. Często widziałem z falochronu jak schodziły do niego różne ekipy.A Gryfa mógłbyś sam sfotografować !!! Leży zaraz z tyłu dyżurki of.dyż. trałowców za portem wojennem. Są tam w sumie 3 wraki które jeszcze wystają.Jeden to Gryf, drugi chyba z tego co mówili powojenna Warszawa lub Wicher, same wyciągnięte kadłuby, trzeci jakiś mały drewniany, może trałowiec.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie