antykwar_1 Napisano 23 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2006 Mam dwa pytania:posiadam menażkę polską przedwojenną która według mnie jest aluminiowa i wymaga oczyszczenia - czym to zrobić ?to samo dotyczy śledzi do celty - również z aluminium.Jakich uzyć środków chemicznych lub mechanicznych, które nie rozpuszcą mi te przedmioty do wielkości zapałki ?Dziękuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzycho Napisano 23 Styczeń 2006 Share Napisano 23 Styczeń 2006 ja aluminium mocze w oliwce lub nafcie i osad sam odchodzi...pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sexo Napisano 24 Styczeń 2006 Share Napisano 24 Styczeń 2006 spojrz na moj wczesniejszy post o czyszczeniu menazki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 28 Styczeń 2006 Share Napisano 28 Styczeń 2006 Polecam kwasek cytrynowy. Taki zwykły spożywczy, w buteleczce.Należy go rozrobić z wodą, 1 część kwasku i 2 wody. Potem kilka godzin wymoczyć, następnie twardą szczoteczką do zębów wyszorować, w ten sposób usuniemy rozpuszczone tlenki. Dobry sposób, sprawdzałem. Jedyna wada to fakt, że tam gdzie są wżery, po wymyciu tlenków powstają dziurki.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.