Norberet Napisano 14 Wrzesień 2010 Napisano 14 Wrzesień 2010 No niestety kolego major02, ja fotek z regóły nie robie, chyba że trafiam naprawdę jakiś rarytas.
stiven Napisano 14 Wrzesień 2010 Napisano 14 Wrzesień 2010 Byłem tam na przeszukaniu terenu pod budowę obwodnicy, a saperzy byli z Gliwic. Pozdrawiam
major02 Napisano 14 Wrzesień 2010 Napisano 14 Wrzesień 2010 aha dzięki stiven. A może chcesz tam się przejechać ze mną??
Martini7505 Napisano 20 Październik 2010 Napisano 20 Październik 2010 Witam!Do kol. Major02.Błeś w tym lasku?Bo ja chętnie bym śmignął!Pozdrawiam
pawel... Napisano 6 Marzec 2011 Napisano 6 Marzec 2011 Jeszcze kilka lat temu mój znajomy znalazł tam niemiecka maske gazowa w idealnym stanie( bez wykrywacza, zbierał grzyby). Starsi ludzie mówią ze stacjonowali tam niemcy, wspominali tez ze rozne fanty mozna było swego czasu znalezc w poblizu drogi 12 ( nie wiem dokładnie w jakim okresie, ale chyba po jakies modernizacji po wojnie).
max77 Napisano 7 Marzec 2011 Napisano 7 Marzec 2011 Podobna sytuacja ma się z lasem w Barczy k. Kielc[kierunek Kielce-Skarżysko] wojsko po wojnie zwoziło żelastwo i wysadzało. Do dziś są doły powybuchowe w lesie zalane wodą a wokoło wystarczy grabkami zgrabić liście i leż tego tyle że sądzę że trzeba ustawić kilkanaście wagonów żeby to wszystko zapakować.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.