sas1 Napisano 9 Czerwiec 2003 Autor Napisano 9 Czerwiec 2003 Może to pomysł ze skrzynki z ciężkimi pomysłami ale można o nim porozmawiać.Prawie wszyscy nieźli jesteśmy z historii , techniki i innych specjalności. Znamy nasz teren , historie konfliktów zbrojnych w Polsce i w europie. A może to by można było wykorzystać.Można by było założyć stowarzyszenie lub może fundacje która by się zajmowała odnawianiem starych pojazdów wojskowych i nie tylko.Można się też pokusić o stworzenie jakiegoś pojazdu dla naszej armii.Co sądzicie o tym.Wiem ze kiedyś ktoś poruszał podobny temat ale nie było zbytniego entuzjazmu. Ale pomyślmy ze w przyszłym roku będziemy w unii, i może większość tego co mam zostało może zostać wywiezione ( już z tym mięliśmy odczynienia), a przecież milo by było jeśli by się udało nieraz zobaczyć zabytki w pełni sprawne lub ich repliki na jakiś imprezach lub defiladach.Chyba ze starym zwyczajem stanie na przeszkodzie prywata ,jak zresztą widać to było często w naszej historii. Mam nadzieje ze to co napisałem będzie warte dyskusji.SAS1
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.