HANS1 Napisano 18 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 18 Styczeń 2006 Oglądałem właśnie powyższy film dot. wojny na Bałkanach. Jest wstrząsający, wojna to potworność. Ale pomijając zagadnienia że tak powiem moralne, większą część karabinów maszynowych stanowią MG 42. Doznałem szoku! Film do ściągnięcia z muła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kodai Napisano 22 Styczeń 2006 Share Napisano 22 Styczeń 2006 Film ten jest przedstawieniem wojny balkanskiej z lat 1991-95 z punktu widzenia panstwa Bosniackiego, a w swoim wyrazie jest niczym wiecej jak bosniacka propagandowka,ktora z racji wykorzystania do stworzenia go wylacznie obrazow archiwalnych stanowi film dokumentalny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HANS1 Napisano 23 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 23 Styczeń 2006 Zgoda. Film propagandowy. Ale skąd u nich tyle MG? Produkowali je po wojnie? Przecież nie są to zapasy drugowojenne? Zastanawia mnie również, skąd na zdjęciach z Iraku czy Afryki sprzed paru lat można zobaczyć Sturmy???To chyba jakaś powojenna produkcja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.