Skocz do zawartości

Prawo...jak to jest

Domino(*)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam!

Za kilka dni będe miał wykrywacz PI.Jednak gadałem z takim łebkiem i dowiedziałem się, że osobom niepełnoletnim,które zostaną przyłapane w lesie z piszczałką, zabierają wykrywacz i póżniej robią się same nieprzyjemności;chyba że jesteś z osobą pełnoletnią.Czy to prawda?Może ktoś wie jeszcze o jakich pułapkach" z prawem polskim dotyczącym grzebania w ziemi?Prosze o pomoc

Pzdr
Napisano
Wykrywacz możesz kupić bez pozwolenia nawet jak masz mniej niż 18 lat i używać też go możesz. Problem zaczyna się ze znaleziskami ale o tym dużo już pisano na forum. Też słyszałem że komuś policjanci chyba niezbyt rozgarnięci zabrali wykrywacz czy próbowali zabrać powołując się na ustawę o broni palnej. Jak ja pierwszy raz wezwałem policję po tym jak wykopałem kościotrupa w hełmie to oni mnie się pytali czy potrzeba na to pozwolenie. Prawo a jego interpretacja szczególnie przez naszych kochanych niebieskich mundorowych to dwie różne sprawy. Oczywiście są to wyjątki i nie można generalizować że cała policja jest głupia. Z tego co mi wiadomo to całkiem sporo właśnie policjantów jak i prokuratorów posiada piszczałki, pewnie jest prawdopodobne że są z nami na forum. Może się wypowiedzą.

pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie