greg83pp Napisano 3 Czerwiec 2003 Autor Napisano 3 Czerwiec 2003 Witam !Mam na niemieckim tornistrze ( wz. z I wś, ale później używany w Reichshwerze, i w WH - model cały obszyty futrem, z 4 szlufkami na klapie, szelki jak we wz.34, produkcja plecaka 1937) pieczątke : 6 37 RADBAF. Gdyby Ktoś móglby mi pomóc w wyjaśnieniu treści pieczątki- byłbym wdzięczny ) nie wiem ,data może być produkcja , a może włączenie na stan danej jednostki..., napis też jest dla mnie tajemnicą.pozdrawiam Grzesiek
Frozzer Napisano 3 Czerwiec 2003 Napisano 3 Czerwiec 2003 6 37 to nie wiem, podejzewam ze numer jednostkia radbaf, a moze radbat to chyba skrot od rad bataillon
Gość Napisano 3 Czerwiec 2003 Napisano 3 Czerwiec 2003 Też myślę ,że może coś z RAD, ale nie radbat, tylko RADBAF. rad - jasne, ale -baf. ???pozdrawiamGrzesiek
Gość Napisano 4 Czerwiec 2003 Napisano 4 Czerwiec 2003 Tu też jest taki plecak. Ale opisany jest po rusku.http://reibert.info/sale/uniform/index.shtmldrugi fant od góry.Pozdro.
Gość Napisano 4 Czerwiec 2003 Napisano 4 Czerwiec 2003 Dobre !:)Indentyko wzór plecaka i taka sama pieczątka !Dzięki za link !PozdrawiamGrzesiek
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.