Jaro5 Napisano 1 Styczeń 2006 Autor Napisano 1 Styczeń 2006 Witam Znalazłem krótka recenzje książki o tytule jak wyżej. Opis dość interesujący. Ale mam pytanko. Czy ktoś z Was miał ja może w reku /czytał/ ?? Jeśli takl to jakie wrażenia ??. Dla niezorientowanych. Jest to tomik 12 opowiadań polskich autorów s.f. inspirowanych wydarzeniami II wś, a raczej powszechnym wyobrażeniem o nich. Mamy tu rozmaite próby rozwiniecia hitlerowskich pomysłów na Wunderwaffe. Broń materialną, czyli rozmaite machiny np. do teleportacji wojska, gwarantujące zaskoczenie wroga, psychologiczną - podnosząca morale żołnierzy na froncie przez wyswietlanie na niebie filmu Leni Riefenstahl z aniołami mającymi prowadzic do ataku. ...... Mamy tez przerażające opowiadania o żydowskich, polskich i niemieckich duszach pomordowanych, zawieszonych gdzieś pomiedzy światami żywych i umarłych, cierpiących piekielne meki. Itp itd Mysle że warto ją zakupić. Pozdrawiam
J-23 Napisano 1 Styczeń 2006 Napisano 1 Styczeń 2006 http://www.odkrywca-online.pl/pokaz_watek.php?id=250444
berdan Napisano 14 Styczeń 2006 Napisano 14 Styczeń 2006 czytałem, fantastyka/horror, jeśli spodziewasz się realistycznych opisów IIw to tu tego nie ma...Ale warto dla zabicia czasu
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.