Jaro5 Napisano 1 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 1 Styczeń 2006 Witam Znalazłem krótka recenzje książki o tytule jak wyżej. Opis dość interesujący. Ale mam pytanko. Czy ktoś z Was miał ja może w reku /czytał/ ?? Jeśli takl to jakie wrażenia ??. Dla niezorientowanych. Jest to tomik 12 opowiadań polskich autorów s.f. inspirowanych wydarzeniami II wś, a raczej powszechnym wyobrażeniem o nich. Mamy tu rozmaite próby rozwiniecia hitlerowskich pomysłów na Wunderwaffe. Broń materialną, czyli rozmaite machiny np. do teleportacji wojska, gwarantujące zaskoczenie wroga, psychologiczną - podnosząca morale żołnierzy na froncie przez wyswietlanie na niebie filmu Leni Riefenstahl z aniołami mającymi prowadzic do ataku. ...... Mamy tez przerażające opowiadania o żydowskich, polskich i niemieckich duszach pomordowanych, zawieszonych gdzieś pomiedzy światami żywych i umarłych, cierpiących piekielne meki. Itp itd Mysle że warto ją zakupić. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
J-23 Napisano 1 Styczeń 2006 Share Napisano 1 Styczeń 2006 http://www.odkrywca-online.pl/pokaz_watek.php?id=250444 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berdan Napisano 14 Styczeń 2006 Share Napisano 14 Styczeń 2006 czytałem, fantastyka/horror, jeśli spodziewasz się realistycznych opisów IIw to tu tego nie ma...Ale warto dla zabicia czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.