Skocz do zawartości

HS3 vs Ultra2

snajper-s1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mam dylemat co kupić, obydwa w tej samej cenie: Hs3 albo Rutusa Ultra 2. Nie znam nikogo kto ich używa, więc osobiście ich nie sprawdzę. Dajcie plusy i minusy obydwu sprzętów. (Terenem poszukiwań będą głónie lasy, militarka, czasami, rzadko, pola).
Napisano
krecix, niektorzy na Ciebie narzekaja, ale mnie sie zaczynasz podobac :-) Ten komentarz jest extra. Dziesiec punktow!
Mysle ze wiele osob zbyt powaznie podchodzi do swojego hobby.... wiecej luzu panowie!!!
Napisano
Odświeżę temat bo niedługo wiosna (może jeszcze nie:-) ) a ja nie wiem co kupić. Wpisujcie jakieś różnice i podobieństwa między tymi wykrywkami i co sami byście kupili.
Napisano
Chodzi mi bardziej o różnice w pracy wykrywek, ich zasięg i przydatność do pracy w lasach bieszczadzkich. Może wypowiedzą się użtkownicy hs3 i Ultry 2 którzy kopią w ieszczadach lub Beskidzie Niskim, jak się piszczały sprawują.
Napisano
HS-a nie znam,wiem ze to statyk o duzym zasiegu.Na okopy pewnie bardzo dobry.Ultre uzywam w tych terenach co piszesz.Zasieg w statyce sredni,pewnie mniejszy od HS.W dynamicznym zdecydowanie odwrotnie.Duzy zasieg ktorego w tych terenach w pelni nie mozna wykorzystac ze wzgledu na duza mineralizacje gleby.Dynamik dobry jest na lasy bukowe ktore nie maja podszytu lesnego a takich w Bieszczadach jest duzo.Ultra jest prawdziwym uniwersalnym detektorem,czyli skuteczna w obu dziedzinach.Dzieki niej poznalem co to kopanie monetek .Juz mysle o czyms na monety,moze Cortes zobaczymy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie