misiaczor Napisano 22 Styczeń 2006 Share Napisano 22 Styczeń 2006 ArekBMW to się zgadza, Zbyszek miał zdjęcia od kolegi który chyba studiował w Toruniu, to było przynajmniej6 lat w tył.kurde gdzieś miałem siedzenie do bmki, tylne, poszukam. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 23 Styczeń 2006 Share Napisano 23 Styczeń 2006 Nawet siedem lat w tył... Jutro prześlę wam zdjęcia tego R51 in situ. Swoją drogą fascynujące ilu ludzi podszywa się pod moje znalezisko. Nie dalej jak wczoraj słyszałem o motorze BMW, który na Mierzei wydobył z ziemi poszukiwacz z Warszawy. Kongenialność czy plagiat?Pozdrawiam Co do technicznych szczegułów wydobycia motoru opisywanych w tej dyskusji to:Urządzenie do odsysania mułu pod wodą nazywa się eżektor", nie zaś aerocośtam powietrzny"- masło maślane. Nawet jeśli ów motocykl zalega metr pod wodą to zagrzebany jest w mule (na Niżu Środkowoeuropejskim muł w jeziorach jest równie pospolity jak płocie). Numery z balonami są świetne w filmach, ale bez odessania motoru od dna na nic się zdadzą. Jeśli ktoś spyta mnie na jakiej podstawie tak się wymądrzam, to odpowiem że ukończyłem na UMK archeologię podwodną. Wiem z własnego doświadczenia, że spory problem sprawiło lądowe wydobycie z mniej niż metrowej głębokości dołu R51 bez wózka. Wydobycie 400 kg potwora z dna jeziora to jest prawdziwe wyzwanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tominml Napisano 23 Styczeń 2006 Share Napisano 23 Styczeń 2006 siema Olo.nie przejmuj się nimi to i tak twoje znalezisko i wiemy o tym.pozdro dla toruńskich wariatów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
j23pl Napisano 23 Styczeń 2006 Share Napisano 23 Styczeń 2006 Witam! He he teraz pogoda jak marzenie - słoneczko , cichutko Na co czekacie Chłopaki? :o)))pozdr.J23 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schmeia Napisano 23 Styczeń 2006 Share Napisano 23 Styczeń 2006 Pozdrawiam ARKaBMWSchmeia, toruń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mietek Napisano 23 Styczeń 2006 Share Napisano 23 Styczeń 2006 A mi tylko szkoda ze nie bedzie motor z Mierzei jezdzil w malowaniu wojskowym :(Dobrze ze wiadomo jakies konkrety co sie dzieje ze znaleziskiem dalej, nie zas tylko plotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzasiek Napisano 23 Styczeń 2006 Share Napisano 23 Styczeń 2006 Panowie muł świetnie konserwuje -pare lat temu wyciągneliśmi 08/15 z mułu.Stan rewela (po za kawałkiem ,który wystawał z mułu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArekBMW Napisano 24 Styczeń 2006 Share Napisano 24 Styczeń 2006 Schmeia Pozdrowionka!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArekBMW Napisano 24 Styczeń 2006 Share Napisano 24 Styczeń 2006 Misaczor Gdybyś znalazł to siedzenie to Daj znać.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArekBMW Napisano 24 Styczeń 2006 Share Napisano 24 Styczeń 2006 Mietek naprawde miałem duuże rozterki wewnętrzne w jakiej wersji go odrestaurować.Sam jestem miłosnikiem militariów i gdyby to było np R12 to na 100% byłoby WH ale R51...hmmm no jakoś strasznie mi wojskowo nie pasowało...bo to musi być taki cukiereczek...białe szparunki,chromy ...itd To był luksusowy,cywilny mototocykl i stąd moja decyzja.Ale wymysliłem sobie,że w ramach pamięci o przeszłości tego motocykla, namaluję na klapce narzędziowej na zbiorniku tą lecącą gąskę a na tylnym błotniku przynituje mosiężną tabliczkę z info. że motocykl został wykopany z ziemii i jego taktyczne oznaczenia. ...żeby nie było to takie zwykłe BMW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArekBMW Napisano 24 Styczeń 2006 Share Napisano 24 Styczeń 2006 a to wykopany w Toruniu silnik do Pucha o którym pisałem wyżej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArekBMW Napisano 24 Styczeń 2006 Share Napisano 24 Styczeń 2006 ...i jeszcze siodło PAGUSA,które leżało obok silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArekBMW Napisano 24 Styczeń 2006 Share Napisano 24 Styczeń 2006 A tak wygląda R51 w chwili obecnej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArekBMW Napisano 24 Styczeń 2006 Share Napisano 24 Styczeń 2006 z boku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArekBMW Napisano 24 Styczeń 2006 Share Napisano 24 Styczeń 2006 ..i druga strona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArekBMW Napisano 24 Styczeń 2006 Share Napisano 24 Styczeń 2006 a to wyszkiełkowane rzeczy z tego motocykla Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArekBMW Napisano 24 Styczeń 2006 Share Napisano 24 Styczeń 2006 ...i jeszcze troce gratów...uwage zwracają aluminiowe głowice...a raczej to co z nich zostało.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiaczor Napisano 24 Styczeń 2006 Share Napisano 24 Styczeń 2006 ArekBMW to siodło to drilastic, zadzwonię do brata, zapytam czy jest jeszcze, bo interesował się nim kiedyś Kogut -( Sokół 1000 z Lublina), jeśli kojarzysz człowieka.jeśli brat nie sprzedał to dam znac.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czabak1 Napisano 24 Styczeń 2006 Share Napisano 24 Styczeń 2006 ArekBMW.Fajne orzeszki" trochę widać na górnej półeczce.Były w komplecie z maszyną? Zrób fotę i wrzuć do oglądnięcia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 25 Styczeń 2006 Share Napisano 25 Styczeń 2006 Orzeszków" nie było w zestawie. W dole spoczywały jeszcze pochłaniacze od masek p-gaz w ilościach hurtowych (ze sto), strój przeciwgazowy, zapasowe gary", oraz widełki.Przesyłam zdjęcie, żeby dopełnić zestawu fotek tego znaleziska.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArekBMW Napisano 27 Styczeń 2006 Share Napisano 27 Styczeń 2006 Misiaczor czekam w takim razie na ino od Ciebie.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArekBMW Napisano 27 Styczeń 2006 Share Napisano 27 Styczeń 2006 czabak1 te orzeszki to tak jak r51 napisał...nie od tego motocykla a wyglądają tak... żadne cudo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
01111977 Napisano 28 Styczeń 2006 Share Napisano 28 Styczeń 2006 Totka ..Jak sprawy sie maja?Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KudłatyHD Napisano 19 Luty 2006 Share Napisano 19 Luty 2006 Moze znalazł coś dużego hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idiota Napisano 19 Luty 2006 Share Napisano 19 Luty 2006 Albo bawił się tą pięścią :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.