greg83pp Napisano 24 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 24 Grudzień 2005 Witam ! Czy Wiecie może jak zdemontować okular ( zaznaczony element ), tak aby można było zdjąć płytkę z oznaczeniami. Nie wiem jak to jest mocowane, czy to na gwint - lornetka jest wersja dla DAK-u i całość jest aluminiowa, więc nie próbowałem za bardzo rozwiązań siłowych :) Jeśli więc Ktoś wie jak można by to zrobić, lub wie jak to jest zamocowane- to bardzo proszę o pomoc.Pozdrawiam i Wesołych Świąt!Grzesiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idiota Napisano 24 Grudzień 2005 Share Napisano 24 Grudzień 2005 Całość jest przykręcona na b.drobnym gwincie. Jeżeli to aluminium, to spoko. Ja mam wersje, gdzie gwint jest mosiężny, a reszta cynkowa i niestety rozpadła mi się przy rozkręcaniu :(Odkręć to najlepiej rzemieniem oplatając u podstawy przy samej płytce. Możesz też pomóc przyczepności rzemienia pastą z kalafonii. Gwint jest prawy.Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bel Napisano 24 Grudzień 2005 Share Napisano 24 Grudzień 2005 Witam.Przeglądnij fotkę.Pozdrawiam i życzę zdrowych wesołych świąt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg83pp Napisano 25 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2005 OK, dzięki, wezmę się więc niedługo do roboty :)Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idiota Napisano 25 Grudzień 2005 Share Napisano 25 Grudzień 2005 Bel, ale nie zdejmie się tej blaszki bez odkręcenia łoża okularu (to, co zostanie po odkręceniu trzech śrubek i wykręceniu okularu). Łoże jest przykręcone drobnym gwintem (zaznaczony) do korpusu lornety.powodzenia i nie zniszcz tego tak jak ja :/JanuszP.S. Ma ktoś części do tej lornetki? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t13 Napisano 27 Grudzień 2005 Share Napisano 27 Grudzień 2005 Nie wiem czy ci to coś da zerknij na tą aukcje:http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79137417 pzdr t13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imperorr Napisano 30 Grudzień 2005 Share Napisano 30 Grudzień 2005 podobny temat moze sie przyda kiedyshttp://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=195586#195600 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.