Skocz do zawartości

Czy czyścić ten kordzik ? Czym ?

Hades

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Chciałbym zasięgnąć Waszych rad dotyczących konserwacji tego kordzika. Każdy widzi ten czarny nalot, lecze nie każdy (no dobra, przynajmniej ja) wie jak go usunąć. Czy fosol będzie dobrym wyjsciem ? Czy coś innego ? Zostawić go w spokoju ? Napisem się nie przejmujcie bo to ja go robiłem,(poczernienie) piórem i cortaninem. :).

Proszę o pomoc.
Pozdrawiam :)

Napisano

Druga strona.

O, od razu pytanie. Jest tam bicie RZM i pod tym m7/(i tu nie wiadomo co ;) )

Czy ten kordzik pochodzi z fabryki Waffenfabrik Max Weyersberg of Solingen ?

Pozdro :)

Napisano
...a ten czorny nalot? Nie było by lepiej jakby ostrze było jednolitego kolorku ? :> Ech, nie chcę mu krzywdy zrobić :)

pozdrawiam
Napisano
OOoooo kurde, za późno, no nic, zaszpachluję i srebrną farbką walnę ;).

Ok, jutro kupię wazelinę. dzięki

Wesołych świat :D.
Napisano
Jeżeli chcesz żeby błyszczał możesz polerować zieloną pastą do metali kolorowych i filcowy krążek polerski , tłuszcz nie jest wskazany pod nim może dostać się wilgoć i korozja. Do zabezpieczenia tylko wosk jest o tym post. Poczernienie napisu
oksyda na zimno .pozdrawiam t13
Napisano
Papier ścierny, kwas i pumeks to moi zdaniem wandalizm. Polerka z resztą też. Co do wazeliny technicznej również nie mam przekonania. Jak go nie chcesz tak zostawić to włóknina i wosk.
Wojtek
Napisano
Jeśli chodzi polerkę to zależy co kto chce uzyskać ale z tłuszczem uwaga bo naprawdę pod nim może zostać wilgoć i korozja ściemnienie gotowe. Masz rację że papier ścierny to zabójstwo ładniejszy jest taki. Pzdr 13

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie