Hades Napisano 17 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2005 Witam, Chciałbym zasięgnąć Waszych rad dotyczących konserwacji tego kordzika. Każdy widzi ten czarny nalot, lecze nie każdy (no dobra, przynajmniej ja) wie jak go usunąć. Czy fosol będzie dobrym wyjsciem ? Czy coś innego ? Zostawić go w spokoju ? Napisem się nie przejmujcie bo to ja go robiłem,(poczernienie) piórem i cortaninem. :).Proszę o pomoc. Pozdrawiam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hades Napisano 17 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2005 Druga strona.O, od razu pytanie. Jest tam bicie RZM i pod tym m7/(i tu nie wiadomo co ;) )Czy ten kordzik pochodzi z fabryki Waffenfabrik Max Weyersberg of Solingen ? Pozdro :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 17 Grudzień 2005 Share Napisano 17 Grudzień 2005 Podczyścić można włókniną.WojtekPost został zmieniony ostatnio przez moderatora Cyrograf15 18:45 25-12-2005 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzycho Napisano 17 Grudzień 2005 Share Napisano 17 Grudzień 2005 zgadzam sie, na spokojnie fosol niepotrzebny on jest czysty:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hades Napisano 17 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2005 ...a ten czorny nalot? Nie było by lepiej jakby ostrze było jednolitego kolorku ? :> Ech, nie chcę mu krzywdy zrobić :)pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudlaty Napisano 17 Grudzień 2005 Share Napisano 17 Grudzień 2005 ja bym radził nie ingerować w jego i tak dobry wygląd, jedynie zakonserwować.. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldefryk Napisano 19 Grudzień 2005 Share Napisano 19 Grudzień 2005 Zgadza się , ja bym go nie ruszał jest ok, ten nalot pachnie historią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hades Napisano 19 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2005 Kordzik leży spokojnie na półce, nie dotykałem go:).Dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
von Nogaj Napisano 19 Grudzień 2005 Share Napisano 19 Grudzień 2005 papier ścierny,pumeks i kwasem delikatnie! efekt murowany! ;) wesolych swiat!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
von Nogaj Napisano 19 Grudzień 2005 Share Napisano 19 Grudzień 2005 nie czysc wcale ino wazeliną przesmaruj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hades Napisano 19 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 19 Grudzień 2005 OOoooo kurde, za późno, no nic, zaszpachluję i srebrną farbką walnę ;). Ok, jutro kupię wazelinę. dziękiWesołych świat :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t13 Napisano 25 Grudzień 2005 Share Napisano 25 Grudzień 2005 Jeżeli chcesz żeby błyszczał możesz polerować zieloną pastą do metali kolorowych i filcowy krążek polerski , tłuszcz nie jest wskazany pod nim może dostać się wilgoć i korozja. Do zabezpieczenia tylko wosk jest o tym post. Poczernienie napisu oksyda na zimno .pozdrawiam t13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 25 Grudzień 2005 Share Napisano 25 Grudzień 2005 Papier ścierny, kwas i pumeks to moi zdaniem wandalizm. Polerka z resztą też. Co do wazeliny technicznej również nie mam przekonania. Jak go nie chcesz tak zostawić to włóknina i wosk.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t13 Napisano 25 Grudzień 2005 Share Napisano 25 Grudzień 2005 Jeśli chodzi polerkę to zależy co kto chce uzyskać ale z tłuszczem uwaga bo naprawdę pod nim może zostać wilgoć i korozja ściemnienie gotowe. Masz rację że papier ścierny to zabójstwo ładniejszy jest taki. Pzdr 13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.