pascal Napisano 16 Grudzień 2005 Autor Napisano 16 Grudzień 2005 mam pytanie moze ktos poleci ciekawe miejsce w okolicach Goleniowa,Maszewa,Stepnicy,przybiernowa?pozdrowka
pascal Napisano 4 Styczeń 2006 Autor Napisano 4 Styczeń 2006 no wiem okolice tam gdzi ebyly wojska broniace police-sa jeszcze pozostalosci.
daniel29 Napisano 4 Styczeń 2006 Napisano 4 Styczeń 2006 ale warto czesać ten teren jest tam broń i blaszane nakrycia głowy nawet jeden pierwsza wojna a tarczki 2 wojna wiele innych.ale teraz jest tam woda.
pascal Napisano 5 Styczeń 2006 Autor Napisano 5 Styczeń 2006 no wiem wiem trza poczekac na sloneczko:)bylem tam w zeszlym roku latem z wykrywka i aparatem ale tylko foty zorbilemnic nie znalazlem:( mowiac szczerze nie mam zadnych map by zobaczyc jak przebiegały bitwy w moim terenie ok.Goleniowa.teraz to musze jednak czekac az snieg zejdzie i dzien sie wydłuży.pozdrowkaA ty cos tam wylapales w ok.świetej??
daniel29 Napisano 5 Styczeń 2006 Napisano 5 Styczeń 2006 tak jak pisałem do tego kilku niemców oczywiście pojechali na cmentarz do glinnej a nieśmiertelniki do niemiec żeby zidentyfikowali ludzi mam bardzo dobry kontakt z ekipom zajmującom sie tym profesjonalnie.także święta jest ok i jest tam jeszcze wiele fantów.napisz gdzie byłes w okolicach to może jeszcze coś dla ciebie wymyśle no i z kąd jesteś?
pascal Napisano 5 Styczeń 2006 Autor Napisano 5 Styczeń 2006 no super nareszcie znalazlem kogos z mojego regionu:) jestem z Goleniowa a bylem mozna powiedziec do okola goleniowa w lasach obecnie jednak jestem bez piszczaly:( czekam na fundusze i musze zakupic nowa. w Swiętej bylem z kolega no i tam w okolicach przy zalewie.Na Zalewie byliśmy z magnesem i tylko śmieci były.(jeden cały dzień bez rezultató).Jak tam bylem na tym polu co bronili Niemcy Police to normalnie czulem tam ducha walki:)jak masz cos ciekawego chetnie zerkne tam.pozdrowka. a ty skad jestes?
daniel29 Napisano 5 Styczeń 2006 Napisano 5 Styczeń 2006 w tej chwili mieszkam w goleniowie jest tu jeszcze jeden koleszka on pracuje w marbudzie może znasz?z braku pogody na świętą szukam w okolicach szczecina ciekawe są też okolice klinisk lecz nie tak urodzajne ale był hełm ruski jakieś zamki ze dwa mosinki w ziemiankach monetki zapalniczki maszynki do golenia itp.jak byś miał jakieś namiary na kości prosze o kontakt daniel454@vp.pl pozdrawiam
DETER Napisano 6 Styczeń 2006 Napisano 6 Styczeń 2006 witam! ja mieszkam w Szczecinie. Kręciłem się w olicach Kopic, bo tam ruscy siedzieli. Teren trudny jest w okolicach goleniowa. jak coś to na priva z pytaniami
rafal_ma Napisano 6 Styczeń 2006 Napisano 6 Styczeń 2006 Witam panowie.Od niedawna mieszkam w tych stronach. Jak narazie szukam po Internecie informacji o walkach w okolicy. Nie chodziłem jeszcze po terenie. Mam pytanko, czy są w Świętej jakieś widoczne ślady nad zalewem (okopy, umocnienia itp.)czy trzeba chodzić na czuja? Widziałem też okopy za przejazdem kolejowym w Dąbiu warto tam połazić, czy lepiej dać sobie spokój i szukać gdzie indziej?Pozdrawiam
daniel29 Napisano 6 Styczeń 2006 Napisano 6 Styczeń 2006 z tymi okopami na świętej jest problem po wojnie teren został z meljorowany przez naszych nie był to dobry pomysł bo wszystko tam sie zmieniło więc mapy opisy wielki nos i dobre buty sam tam jeżdziłem i będe jeżdził kiedyś wykopaliśmy tam niemca po akcji przyglądając sie zobaczyłem zarys okopu a chodziłem w tym miejscu kilka razy , poza komarami i zielskiem w lato i wodą przez reszte roku jest tam ok pozdrawiam
pascal Napisano 6 Styczeń 2006 Autor Napisano 6 Styczeń 2006 racja daniel29 komarow tam od groma troszke przeszkadzaja-sa tam betonowe stanowiska jeszcze wioczne.a okopow hmm no fakt ciezko zobaczyc chyba ze si estanie i przygladac sie bedzie- sa tez leje po bombach (tak mi sie wydaj.Nop prosze zapodalem temat a tu tylu ludzi z mojego regionu:)pozdrowka dla wszystkich z jak i okolic Goleniowa
daniel29 Napisano 6 Styczeń 2006 Napisano 6 Styczeń 2006 no właśnie dlaczego nie trafiamy na siebie w lesie?a okazuje sie że jest nas tu paru a co do komarów to są tak wielkie że krowy z pola porywają!dziś sie dowiedziałem że ktoś zawalił most na krampie pewnie dla złomu.
pascal Napisano 6 Styczeń 2006 Autor Napisano 6 Styczeń 2006 a moze cos wiecie o rekontrukcji najblizszej na naszym terenie??chetnie bym sie wybral.heh ete komaty jak tam bylem to caly plyn wylalem na siebie przeciw owadom:):) teraz to nabralem ochoty na wyprawe ale skutecznie odstrasza mnie mroz-dzis w piatek daje ostro:) nie moge doczekac si edluzszych i cieplejszych dzionkow:)
daniel29 Napisano 6 Styczeń 2006 Napisano 6 Styczeń 2006 mnie już dawno nosi ale jak już zaplanowałem to rano sie okazało że śnieg spadł i jest do dziś ale jak stopnieje to jade w teren a na temat rekonstrukcji niestety nic nie wiem.
daniel29 Napisano 7 Styczeń 2006 Napisano 7 Styczeń 2006 dziś ktoś do mnie dzwonił i okazuje się że troche nie pomyślałem ciesze sie że kolega czuwa,kolego nie była to moja zła wola tylko chęć pomocy ale będe już wiedział.pozdrawiam kolege A
rafal_ma Napisano 8 Styczeń 2006 Napisano 8 Styczeń 2006 WitamPonawiam pytanie o szukanie w lesie koło przejazdu kolejowego na Dąbiu lub koło Załomia. Chodziliście tam może z piszałką? Jeśli tak to z jakimi efektami. Pozdrawiam
pascal Napisano 9 Styczeń 2006 Autor Napisano 9 Styczeń 2006 odpowiadam rafal_ma niestety ja nie bylem:) moze inni:)
pascal Napisano 10 Styczeń 2006 Autor Napisano 10 Styczeń 2006 Gollnow - Goleniów (dawny browar Hirscha),wiecie cos o tym?znalazlem to w necie ale nawet nie wiem gdzi esie znajdowal
daniel29 Napisano 10 Styczeń 2006 Napisano 10 Styczeń 2006 wydaje mi sie że był tam gdzie była rozlewnia teraz labirynt nic poza tym nie wiem.
andoss Napisano 11 Styczeń 2006 Napisano 11 Styczeń 2006 Siemka Daniel! :))) jak to mówiło się za PRL STRZEŻ TAJEMNiCY SŁUŻBOWEJ, może właśnie tobie WRÓG CHCE JĄ WYRWAĆ!" hehehehehe a tak na poważnie to pod szczecinem naprawde ciężko coś już znaleźć :)))))
daniel29 Napisano 11 Styczeń 2006 Napisano 11 Styczeń 2006 wiem że wróg jest i obserwuje ale pomyłki to rzeczy których nie da się przewidzieć ciesze się że są znajomi którzy czówają i przystopują niedośwadczonych kiedy należy.jeszcze raz dziękuje pozdrawiam i do zobaczenia.
pascal Napisano 11 Styczeń 2006 Autor Napisano 11 Styczeń 2006 czemu my z okolic Goleniowa nie mozemy stworzyc naszej stronki?jakies fora?moze doczepimy sie do sediny?:):):)a najfajniejby bylo razem sie wybrac tylko ze widze kazdy woli sam bo jak cos znajdzie bedzie tylko jego.hmmm czyzby jakas zazdrosc panowala??Przeciez to jest pasja a nie kto ma lepsze lupy i rywalizuje mowiac a ja mam to i to.
daniel29 Napisano 11 Styczeń 2006 Napisano 11 Styczeń 2006 taka jest natura człowieka że jeden chce mieć coś co nie ma ten drugi.ja osobiście nie chodze sam mam dwóch towarzyszy przez ten okres mamy jakieś wspólne miejsca i szukamy nowych mamy jakieś zasady i znamy sie od lat ufamy sobie i to jest podstawa,są też osoby z którymi dzielimy się informacjami bo oni nam pomogli pomagają poprostu są ok i za to im chwała.co do wspólnych akcji to jestem za i moja propozycja jest taka:jakieś gg czy strona taka jak ta rozmowy na temat miejsc gzie nikt z nas nie był opracować plan i jedziemy może w terenie sie poznamy i coś z tego wyjdzie.osoby z których pomocy korzystam są profesjonalistami i to jest wzór dla mnie.pozdrawiam i koledzy pomyślmy!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.