Skocz do zawartości

Goleniow

pascal

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 weeks later...
Napisano
ale warto czesać ten teren jest tam broń i blaszane nakrycia głowy nawet jeden pierwsza wojna a tarczki 2 wojna wiele innych.ale teraz jest tam woda.
Napisano
no wiem wiem trza poczekac na sloneczko:)bylem tam w zeszlym roku latem z wykrywka i aparatem ale tylko foty zorbilemnic nie znalazlem:( mowiac szczerze nie mam zadnych map by zobaczyc jak przebiegały bitwy w moim terenie ok.Goleniowa.teraz to musze jednak czekac az snieg zejdzie i dzien sie wydłuży.pozdrowkaA ty cos tam wylapales w ok.świetej??
Napisano
tak jak pisałem do tego kilku niemców oczywiście pojechali na cmentarz do glinnej a nieśmiertelniki do niemiec żeby zidentyfikowali ludzi mam bardzo dobry kontakt z ekipom zajmującom sie tym profesjonalnie.także święta jest ok i jest tam jeszcze wiele fantów.napisz gdzie byłes w okolicach to może jeszcze coś dla ciebie wymyśle no i z kąd jesteś?
Napisano
no super nareszcie znalazlem kogos z mojego regionu:) jestem z Goleniowa a bylem mozna powiedziec do okola goleniowa w lasach obecnie jednak jestem bez piszczaly:( czekam na fundusze i musze zakupic nowa. w Swiętej bylem z kolega no i tam w okolicach przy zalewie.Na Zalewie byliśmy z magnesem i tylko śmieci były.(jeden cały dzień bez rezultató).Jak tam bylem na tym polu co bronili Niemcy Police to normalnie czulem tam ducha walki:)jak masz cos ciekawego chetnie zerkne tam.pozdrowka. a ty skad jestes?
Napisano
w tej chwili mieszkam w goleniowie jest tu jeszcze jeden koleszka on pracuje w marbudzie może znasz?z braku pogody na świętą szukam w okolicach szczecina ciekawe są też okolice klinisk lecz nie tak urodzajne ale był hełm ruski jakieś zamki ze dwa mosinki w ziemiankach monetki zapalniczki maszynki do golenia itp.jak byś miał jakieś namiary na kości prosze o kontakt daniel454@vp.pl pozdrawiam
Napisano
witam! ja mieszkam w Szczecinie. Kręciłem się w olicach Kopic, bo tam ruscy siedzieli. Teren trudny jest w okolicach goleniowa. jak coś to na priva z pytaniami
Napisano
Witam panowie.
Od niedawna mieszkam w tych stronach. Jak narazie szukam po Internecie informacji o walkach w okolicy. Nie chodziłem jeszcze po terenie. Mam pytanko, czy są w Świętej jakieś widoczne ślady nad zalewem (okopy, umocnienia itp.)czy trzeba
chodzić na czuja? Widziałem też okopy za przejazdem kolejowym w Dąbiu warto tam połazić, czy lepiej dać sobie spokój i szukać gdzie indziej?
Pozdrawiam
Napisano
z tymi okopami na świętej jest problem po wojnie teren został z meljorowany przez naszych nie był to dobry pomysł bo wszystko tam sie zmieniło więc mapy opisy wielki nos i dobre buty sam tam jeżdziłem i będe jeżdził kiedyś wykopaliśmy tam niemca po akcji przyglądając sie zobaczyłem zarys okopu a chodziłem w tym miejscu kilka razy , poza komarami i zielskiem w lato i wodą przez reszte roku jest tam ok pozdrawiam
Napisano
racja daniel29 komarow tam od groma troszke przeszkadzaja-sa tam betonowe stanowiska jeszcze wioczne.a okopow hmm no fakt ciezko zobaczyc chyba ze si estanie i przygladac sie bedzie- sa tez leje po bombach (tak mi sie wydaj.Nop prosze zapodalem temat a tu tylu ludzi z mojego regionu:)pozdrowka dla wszystkich z jak i okolic Goleniowa
Napisano
no właśnie dlaczego nie trafiamy na siebie w lesie?a okazuje sie że jest nas tu paru a co do komarów to są tak wielkie że krowy z pola porywają!dziś sie dowiedziałem że ktoś zawalił most na krampie pewnie dla złomu.
Napisano
a moze cos wiecie o rekontrukcji najblizszej na naszym terenie??chetnie bym sie wybral.heh ete komaty jak tam bylem to caly plyn wylalem na siebie przeciw owadom:):) teraz to nabralem ochoty na wyprawe ale skutecznie odstrasza mnie mroz-dzis w piatek daje ostro:) nie moge doczekac si edluzszych i cieplejszych dzionkow:)
Napisano
mnie już dawno nosi ale jak już zaplanowałem to rano sie okazało że śnieg spadł i jest do dziś ale jak stopnieje to jade w teren a na temat rekonstrukcji niestety nic nie wiem.
Napisano
dziś ktoś do mnie dzwonił i okazuje się że troche nie pomyślałem ciesze sie że kolega czuwa,kolego nie była to moja zła wola tylko chęć pomocy ale będe już wiedział.pozdrawiam kolege A
Napisano
Witam
Ponawiam pytanie o szukanie w lesie koło przejazdu kolejowego na Dąbiu lub koło Załomia. Chodziliście tam może z piszałką? Jeśli tak to z jakimi efektami.
Pozdrawiam
Napisano
Siemka Daniel! :))) jak to mówiło się za PRL STRZEŻ TAJEMNiCY SŁUŻBOWEJ, może właśnie tobie WRÓG CHCE JĄ WYRWAĆ!" hehehehehe a tak na poważnie to pod szczecinem naprawde ciężko coś już znaleźć :)))))
Napisano
wiem że wróg jest i obserwuje ale pomyłki to rzeczy których nie da się przewidzieć ciesze się że są znajomi którzy czówają i przystopują niedośwadczonych kiedy należy.jeszcze raz dziękuje pozdrawiam i do zobaczenia.
Napisano
czemu my z okolic Goleniowa nie mozemy stworzyc naszej stronki?jakies fora?moze doczepimy sie do sediny?:):):)a najfajniejby bylo razem sie wybrac tylko ze widze kazdy woli sam bo jak cos znajdzie bedzie tylko jego.hmmm czyzby jakas zazdrosc panowala??Przeciez to jest pasja a nie kto ma lepsze lupy i rywalizuje mowiac a ja mam to i to.
Napisano
taka jest natura człowieka że jeden chce mieć coś co nie ma ten drugi.ja osobiście nie chodze sam mam dwóch towarzyszy przez ten okres mamy jakieś wspólne miejsca i szukamy nowych mamy jakieś zasady i znamy sie od lat ufamy sobie i to jest podstawa,są też osoby z którymi dzielimy się informacjami bo oni nam pomogli pomagają poprostu są ok i za to im chwała.co do wspólnych akcji to jestem za i moja propozycja jest taka:jakieś gg czy strona taka jak ta rozmowy na temat miejsc gzie nikt z nas nie był opracować plan i jedziemy może w terenie sie poznamy i coś z tego wyjdzie.osoby z których pomocy korzystam są profesjonalistami i to jest wzór dla mnie.pozdrawiam i koledzy pomyślmy!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie