Gość Napisano 10 Kwiecień 2002 Share Napisano 10 Kwiecień 2002 Kilka razy czytałem o zrzutowiskach i nie wiem do końca co to znaczy. Czy są to miejsca gdzie zakopywano uszkodzony sprzęt wojskowy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Kwiecień 2002 Share Napisano 10 Kwiecień 2002 Może to miejsce gdzie dokonywano zrzutów, przeważnie broni z samolotów ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Kwiecień 2002 Share Napisano 11 Kwiecień 2002 lub spadochroniarzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Kwiecień 2002 Share Napisano 11 Kwiecień 2002 Zrzutowiskami określano też miejsca w których dokonywano zrzutów niewykorzystanych podczas akcji bomb - lądowanie z nimi byłoby zbyt niebezpieczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Kwiecień 2002 Share Napisano 11 Kwiecień 2002 Z tego co wiem zużyty lub zniszczony sprzęt wojskowy szedł na przetopienie do hut i zakopywanie go w warunkach braków stali w czasie wojny był marnotrawstwem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Kwiecień 2002 Share Napisano 11 Kwiecień 2002 No to poczytaj sobie archiwalne numery Odkrywcy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Kwiecień 2002 Share Napisano 11 Kwiecień 2002 No tak ale skad je wziac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.