dp123 Napisano 7 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 7 Grudzień 2005 witam i chciałem się dowiedzieć jakiego materiału użyć na bluzę i spodnie niemieckie.a jeśli ktoś ma zdjęcia okularów strzelców górskich to chętnie bym prosił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSzuder Napisano 8 Grudzień 2005 Share Napisano 8 Grudzień 2005 Heh... na bluze - sukno Feldgrauna spodnie - szare suknonic dodać nic ująć :]A tak serio to napisz który wzór bluzy itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sWa Napisano 8 Grudzień 2005 Share Napisano 8 Grudzień 2005 Hmmm myśle, że szycie munduru we własnym zakresie nie jest zbyt dobrym pomysłem, ponieważ trudno jest dostać odpowiedni materiał chociażby na mundury drelichowe, nie mówiąc już o suknie feldgrau.Dobrym materiałem jest gotówka, za którą kupujemy replikę naszego wdzianka i później nie wstydzimy się w nim wystąpić na rekonstrukcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dp123 Napisano 8 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2005 panie sWA mi nie chodzi o robienie tandety:Ppozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Horst Napisano 8 Grudzień 2005 Share Napisano 8 Grudzień 2005 Muszę Cię rozczarować ale nie kupisz sukna na mundur... szarego ani zielonego. Nie ma szans. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dp123 Napisano 8 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2005 dzięki horst za uświadomienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MALARKEY6 Napisano 18 Grudzień 2005 Share Napisano 18 Grudzień 2005 siema mam pytanie czy zna ktos strone grupy rekonstrokcyjnej 101 dywizji powietszno desantowej i czy taka w polsce istniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthur Napisano 19 Grudzień 2005 Share Napisano 19 Grudzień 2005 witam są w Polsce dwie grupy odtwarzające 101. jedna z okresu walk w wietnamie i druga której jestem jednym z założycieli - odtwarza walki w okresie drugiej wojny ze szczególna uwagą na działania w Normandii w 1944 roku. Obecnie grupa liczy 12 członków i stale rośnie w siłę. adres strony ( to nie reklama ) www.airborne.101.plzapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oldman Napisano 19 Grudzień 2005 Share Napisano 19 Grudzień 2005 Co prawda nie wiem, jak ma sie zapytanie Malarkey6 do tytułowej bluzy i spodni niemieckich oraz okularow strzelcow gorskich ale spiesze wyjasnic, ze 101DPD jest rowniez reprezentwana w ramach GRH Normandia44" (www.normandia44.com) - to takze nie reklama ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSzuder Napisano 19 Grudzień 2005 Share Napisano 19 Grudzień 2005 Sukna w dobrym kolorze kupić nie można, ale można zafarbować ;)Co prawda wyjdzie to drożej niż kupno dobrej kopi... ale jak ktoś się uprze... ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.