Skocz do zawartości

Renowacja karabinu

Gość Mecenas

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jestem po raz pierwszy na tym forum, więc na początek chciałbym się z Wami wszystkimi gorąco przywitać. Przybyłem tu za namową kolegi Wojwoja, który polecił to forum. Mam do Was wielką prośbę o pomoc. Nabyłem niedawno Mannlichera wz.1876 pochodzącego z wykopów i chciałbym go doprowadzić do stanu umożliwiającego oglądanie. Kłopot w tym, że nie mam zielonego pojęcia jak się do tego zabrać żeby nic nie uszkodzić. Nie wiem też, czy w komorze nabojowej jest nabój czy też go nie ma a boję się o swoje kończyny. Wiem, że jest tu sporo ludzi, którzy się tym zajmują profesjonalnie. Chciałbym prosić Was o garść porad na ten temat, krok po kroku(językiem dla idiotów, jeśli łaska).
Napisano
chwl się chwal a CBŚ stanie u twoich drzwi, dla tych pojebów sproca to śmiertelnie groźny typ broni...
Napisano
Czesc, nie pekaj. CBS ma lepsze rzeczy do roboty niz szukac pasjonaty z kawalkiem zlomu. Jesli chcesz wiedziec jak to oczyscici odszukaj temat na forum \wykop Mausera\" - to jest swietny sposob !
Napisano
Wielkie dzięki. Żeby CBŚ do mnie przyjechało i mnie zamknęło broń musi być sprawna lub bliska tego stanu. Na razie jest to kawał złomu z wygiętą lufą więc mogą mi co najwyżej skoczyć.
Napisano
Hehe , nie straszcie kolekcjonerów . Faktem jest , że niby nie wolno , ale jak tak to niech spróbują z tego strzelić . A w całym poście chodzi mi o to , że ktoś kto wie o co chodzi to zrobi sobie broń samemu . wystarczy przecierz kawałek stali z wywierconym nieprzelotowym otworem . Robi się z tego coś na kształt średniowiecznego działa . Proch z petard i już można strzelać . Tylko trzeba uwarzać - do tej pory widac u mnie ślady na ścianach i kaloryferze .

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie