Gość Napisano 10 Kwiecień 2002 Share Napisano 10 Kwiecień 2002 Jestem po raz pierwszy na tym forum, więc na początek chciałbym się z Wami wszystkimi gorąco przywitać. Przybyłem tu za namową kolegi Wojwoja, który polecił to forum. Mam do Was wielką prośbę o pomoc. Nabyłem niedawno Mannlichera wz.1876 pochodzącego z wykopów i chciałbym go doprowadzić do stanu umożliwiającego oglądanie. Kłopot w tym, że nie mam zielonego pojęcia jak się do tego zabrać żeby nic nie uszkodzić. Nie wiem też, czy w komorze nabojowej jest nabój czy też go nie ma a boję się o swoje kończyny. Wiem, że jest tu sporo ludzi, którzy się tym zajmują profesjonalnie. Chciałbym prosić Was o garść porad na ten temat, krok po kroku(językiem dla idiotów, jeśli łaska). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Kwiecień 2002 Share Napisano 10 Kwiecień 2002 chwl się chwal a CBŚ stanie u twoich drzwi, dla tych pojebów sproca to śmiertelnie groźny typ broni... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Kwiecień 2002 Share Napisano 10 Kwiecień 2002 Czesc, nie pekaj. CBS ma lepsze rzeczy do roboty niz szukac pasjonaty z kawalkiem zlomu. Jesli chcesz wiedziec jak to oczyscici odszukaj temat na forum \wykop Mausera\" - to jest swietny sposob ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Kwiecień 2002 Share Napisano 11 Kwiecień 2002 Wielkie dzięki. Żeby CBŚ do mnie przyjechało i mnie zamknęło broń musi być sprawna lub bliska tego stanu. Na razie jest to kawał złomu z wygiętą lufą więc mogą mi co najwyżej skoczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Kwiecień 2002 Share Napisano 11 Kwiecień 2002 Hehe , nie straszcie kolekcjonerów . Faktem jest , że niby nie wolno , ale jak tak to niech spróbują z tego strzelić . A w całym poście chodzi mi o to , że ktoś kto wie o co chodzi to zrobi sobie broń samemu . wystarczy przecierz kawałek stali z wywierconym nieprzelotowym otworem . Robi się z tego coś na kształt średniowiecznego działa . Proch z petard i już można strzelać . Tylko trzeba uwarzać - do tej pory widac u mnie ślady na ścianach i kaloryferze . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.