kucek Napisano 2 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2005 Mam srebrny sygnet, jak na zdjęciu. Jak go wyprostować? Może na gorąco? Ktoś ma doświadczenie w tym temacie?pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idiota Napisano 2 Grudzień 2005 Share Napisano 2 Grudzień 2005 Jaki to metal?Jeżeli mosiądz, to napewno nie na gorąco.Najlepiej daj go do jubilera, za kilka złociszy zrobi to delikatnie na stożku.PozdroJanusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kucek Napisano 2 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2005 Srebrny jak w opisie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 2 Grudzień 2005 Share Napisano 2 Grudzień 2005 Szkoda połamać, tak jak pisał kolega jubiler jest od tego. To pre złotych i zwykle a pczekaniu".Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kucek Napisano 2 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2005 OK! Tak chyba zrobię. Dzięki!pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walker 1 Napisano 2 Grudzień 2005 Share Napisano 2 Grudzień 2005 Na poczatku trzeba go wyrzażyć palnikiem,dogiąć pęknięte miejsce i polutować lutem srebrnym.Dopiero potem delikatnie prostowć na ryglu (stożek metalowy),klepiąc młotkiem tekstolitowym albo gumowym,żeby nie zniszczyć powierzchni.W domu będzie ci cieżko,najlepiej mieć zaprzyjaźnionego jubilera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kucek Napisano 3 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2005 Tak zdaje się zrobię, jeśli oczywiście koszt takiej operacji nie będzie za wysoki bo może się to nie opłacać :-)Dzieki!kucek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Painter Napisano 6 Grudzień 2005 Share Napisano 6 Grudzień 2005 Wyobrażcie sobie własciciela palca z którego zdięto" ten sygnecik ...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kucek Napisano 6 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 6 Grudzień 2005 O kur.....!!Painter chyba masz rację :-(Przedtem mi się nawet podobał ale teraz patrzę na niego trochę innym wzrokiem...pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walker 1 Napisano 6 Grudzień 2005 Share Napisano 6 Grudzień 2005 A może to tylko wasza wyobraznia działa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Painter Napisano 9 Grudzień 2005 Share Napisano 9 Grudzień 2005 WitamGdzieś widziałem fotki dłoni z których zdięte w taki czy inny sposób zostały sygnety, obrączki i od tej pory jakoś unikam noszenia obrączki :) co nie zawsze podoba sie mojej żonie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.