TORS-HAMER Napisano 1 Grudzień 2005 Autor Napisano 1 Grudzień 2005 We wroclawiu przy ulicy Opatowickiej,znajduje sie zaniedbany park,nazywany m,inn,.przez Pania Lamparska w swojej ksiazce,pt-Tajemnice ukrytych skarbow-/SMIETNIKIEM/.No i owszem przed wojna byl to smietnik, ale podczas wojny obrona wroclawia zorganizowala tam punkt obrony przeciw lotniczej,szybko wybudowano magazyny,baraki,oraz stanowiska ogniowe gdzie zamontowano ciekawy jak na tamte czasy system rakietowy -FOHN-cieply wiatr.Niebtety nie wiele z tego wszystkiego zostalo po ukazaniu sie ksiazki w,wym,autorki od paru lat dziala tam rzesza operatorow kilofa i lopaty,rozbijajac to wszystko w przekonaniu ze i im sie uda zlokalizowac Rzymska monete,o ktorej pisala pani redaktor w swojej sesaczjnej ksiazce. A szkoda bo takich miejsc jest naprawde nie wiele. Mozna to jeszcze zobaczyc. POZDRAWIAM.
Anarchista Napisano 20 Grudzień 2005 Napisano 20 Grudzień 2005 no tak, te pozostałości betonowych konstrukcji na środku śmietnika zawsze wydawały mi się jakies podejrzane, bo kto buduje coś na śmietniku, a teraz sie wyjaśniło o ile mówimy o tym samymPS. ja nie szukam tam rzymskich monet :)
palacz Napisano 21 Grudzień 2005 Napisano 21 Grudzień 2005 Oj w tym parku to chyba dlugo wczesniej ludziska rozkopywaly doly.
KudłatyHD Napisano 21 Grudzień 2005 Napisano 21 Grudzień 2005 Tam już od lat 60 kopali jak nie wcześniej. Więc PAni LAmparska wcale nic więcej nie zdziałała:).A betonowych stanowisk nikt nie rozwala.
TORS-HAMER Napisano 21 Styczeń 2006 Autor Napisano 21 Styczeń 2006 Rozwalaja,rozwalaja .Ostatnio nawet dobieraja sie do tego wysadzonego mostu kolejki waskotorowej nad kanalem,w celu odzyskania zlomu.
qwerty12 Napisano 22 Styczeń 2006 Napisano 22 Styczeń 2006 Czlowieku,ktory zalozyles ten temat!Mylisz sie i to w 100%Do tego sugerujesz sie ksiazka pani Lamparskiej,ktora jest moja ulubiona autorka powiesci fantastycznych typu E.T.Co do zlomu,to w kazda strone w lini 50 km bedzie rozkradany,poniewaz owy las ,lezy w dzielnicy gdzie 80% zamieszkalych to ludzie zlopiacy nalewki od rana do wieczora.A ci co tam kopia dobrze wiedza po co!A ty jesli zobaczyl bys co bylo tam wyciagniete to polecial bys tam odrazu zabierasjac po drodze pania Lamparska.Pozdro_nISKIElAKI_CREW
TORS-HAMER Napisano 22 Styczeń 2006 Autor Napisano 22 Styczeń 2006 Nie myle sie chlopcze,bo jeden z moich przodkow tlukl z tamtad do ,,,. i jeszcze do dzis mieszka w poblizu.
qwerty12 Napisano 22 Styczeń 2006 Napisano 22 Styczeń 2006 Mylisz sie poniewaz kopie tam od 16 lat:)Pozdrawiam.
TORS-HAMER Napisano 22 Styczeń 2006 Autor Napisano 22 Styczeń 2006 I widac tego skutki.Posel ten zalozylem w celu waszego opamietania sie zdewastowaliscie tam spory kawal terenu,podkopaliscie nawet korzenie drzew co morze doprowadzic do wypadku.Nikt nie zabrania wam swojego hobby ale zostawcie po sobie porzadek.To jest wasz kraj.czy wy tego nie mozecie pojac.Pozatym chlopcze stac mnie na to by kupic ten teren,nie zazdroszcze ci tego co tam wyciagnales,jednoczesnie ostrzegam jezeli bedziecie robic dalej balagan.. Pozdrawiam i zycze fajnych znalezisk. TYLKO NIE NISZCZCIE.
qwerty12 Napisano 23 Styczeń 2006 Napisano 23 Styczeń 2006 Oczywiscie w aspekcie kultury kopania to przyznam panu racje,ale to jest tak jak z chodzeniem na wykrywacz po lasach,jedni zakopuja dolki drudzy nie.Wiem ze podkopywanie drzew to przesada i metoda niestosowana przezemnie i moich znajomych,ale przez lata przewinelo sie tam tysiace kopaczy i to z calej polski prosze mi wierzyc,a po wydaniu ksiazki pani Lamparskiej,,Tajemnice ukrytych skarbow,,do lasku zaczely sie zjezdac cale rodziny.I tu chcial bym podziekowac za to pani Jolancie,dzieki niej najpiekniejsze miejsce dla poszukiwaczy w polsce,zostalo rozgrabione w przeciagu kilku miesiecy przez zwyklych amatarow latwego zarobku.No cuz wszystko co piekne szybko sie konczy,a co do dziur to niech pan sie niemarti.Poniewaz juz niedlugo bedzie tam szla piekne szosa.Pozdrawiam .Niskie_Laski_crew
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.