Gość Napisano 10 Kwiecień 2002 Share Napisano 10 Kwiecień 2002 Czy ktoś wie gdzie można dokonać ekspertyzy autentyczności oraz wyceny skrzypiec? Mam coś drewnianego z nalepką Stradivarius 17? ale jestem sceptyczny co do autentyczności przedmiotu.Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 10 Kwiecień 2002 Share Napisano 10 Kwiecień 2002 Najlepiej będzie jak pójdziesz z tym do jakiegoś renomowanego zakładu lutniczego. Nie wiem gdzie mieszkasz, ale np.: w Kielcach taki zakład posiada pan Lisowski (chyba tak się nazywa). Aby mieć 100% pewności to najlepiej zrobić ekspertyzę w dwóch różnych miejscach. Wtedy masz pewność, że Cię nie przekręcą. A i jeszcze jedno: jak lutnik powie Ci, że to co masz jest mało warte i on bardzo chętnie to od Ciebie odkupi za jakieś tam pieniądze, to możesz być pewien że Cię wkręca. Znam taki przypadek z autopsji, kiedy to jeden z panów za smyczek warty około 2 kZł dawał 100 plus nowy smyczek, tyle, że badziewny. PozdrawiamKrystian Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 11 Kwiecień 2002 Share Napisano 11 Kwiecień 2002 Dzięki Krystek!Mieszkam pod Częstochową i będę musiał tu powęszyć, może coś wywęszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.