Skocz do zawartości

Dolny Slask jakiego nie znacie

Slate

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dostalem wczoraj w prezencie w/w ksiazke autorstwa p. Naczelnej. Czy ktos moze czytal i podzieliby sie uwagami ?

Pozdrawiam
Napisano
Nie pomylily sie, ale wydawalo mi sie, ze to sympatyczniejszy, tudziez prostszy sposob powiedzenia o kogo chodzi :)). Zreszta, jak widac, wszyscy wiedza o kim mowa :))

Pozdrawiam
Napisano
No, toś sobie teraz chłopie nagrabił......
(pst!!! ja też wolałem te dawne czasy.. przynajmniej u steru stał fachowiec od ych" spraw, a nie od dachówek)
Napisano
Aha, wtedy także ówczesne kierownictwo i pracownicy wiedzieli gdzie mieszkaja i nie musieli posiłkować się tandetnymi przewodnikami (vide Sokołowsko).
Napisano
Ale o se ne wrati" :)))

A propos Sokołowska,

Szanowny Panie Krecio Pański elaborat zaiste dłuższy jest niźli cała zapowiedź artykułu ze strony głównej. Ot siła słowa. Często wytykane na tym forum kłopoty czytania ze zrozumieniem, jak widzę dotyczą i Pana, czemu tym bardziej się dziwię. Zresztą trudno tu mówić o zapoznaniu się z tekstem, gdyż jak sam Pan stwierdza, artykułu Pan nie czytał, ba co więcej zapoznać się nie zamierza"

Nie moglem sie powstrzmac od zacytowania fragmentu znanego Ci watku :))

Pozdrawiam
Napisano
Zaiste, prawda to...
Tylko kiedys nie musiałbym tak pisać. Bo jeszcze oprócz umiejętnosći w żonglowaniu słówkami to potrzeba kilku innych talentów... oraz wiedzy i pasji.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie