Skocz do zawartości

PIERWSZY I OSTATNI

militarnik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Proponuję podyskutować na temat,,Najlepszy i Najgorszy wykrywacz metalu W kandydaturach podawajcie proszę argumrnty: zalety, wady a także proponuje wyłonić jeszcze ,,najlepszy wykrywacz w najniższej cenie"
Napisano
Problem w tym , że nie ma najgorszego i najlepszego :), to wszystko są pojęcia bardzo względne. Jeden będzie twierdził że coś jest wspaniałe ,a drugi , że jest kompletnie odwrotnie. Twój pomysł wydaje mi sie troszkę chybiony, aczkolwiek możemy zrobić tak: Piszcie jakie detektory wam się podobają a na jakich się zawiedliście. UWAGA: Wszystkie posty bez odpowiedniego uzasadnienia będą niezwłocznie usuwane , a jeżeli temat zmutuje w pyskówkę"
niezwłocznie zostanie zamknięty.

Pozdrawiam
Napisano
Witam

Ciekaw jestem ile w zyciu miałeś wykrywaczy by przesądzać który z nic jest najlepszy a który to totalne dno. Zeby dotrzeć się ze sprzętem trzeba spędzić trochę czasu w terenie i życia by zbakło taki wybór na rynku.
Poza tym jakość sprzętu i twoje zdanie o nim jest wprost propocjonalne do ilości kaski jaką musiałeś za niego dać.

Pozdrawiam
Napisano
Witam
A ja mam pewien pomysł.
Jako że ciężko osądzić który wykrywacz jest najlepszy a który najgorszy, bo każdy ma swoje preferencje, proponuje pomyśleć nad ciekawym testem terenowym:
1. Wybrac sie w kilka osób na wykopki, każdy ze swoim wykrywaczem , niekoniecznie z innej stajni, na jakieś możliwe" pólko.
2. Każdy użytkownik wybiera sobie dowolny kolor.
3. Przygotowujemy kilka bądź kilkanaście tyczek, chorągiewek z wybranymi kolorami.
4.Wchodzimy na pole szukamy załóżmy 45 minut, każdy sygnał zostaje zaznaczony odpowiednią chorągiewką, tzn użytkownik wykrywacza marki X ma kolor chorągiewki X, użytkownik wykrywacza Y ma chorągiewkę koloru Y, każdy przy jakimś wykryciu wbija chorągiewkę.
5. Następnie użytkownicy wszystkich sprzętów, machają nad każdym zanzaczonym punktem ( który komus coś sygnalizował)
i został zaznaczony chorągiewką. Analizujemy odczyty wyświetlaczy ( jeżeli detektor takowy posiada) i analizujemy poszczególen zachowania dla detektorków.
6. Najlepiej czymś te zdarzenie upamiętnić by wieczorkiem przy browarku przeanalizować zasięgi, zalety i wady poszczególnych detektorków.
MyŚlę że jest to dobry terenowy test na sprawdzenie wykrywaczy w terenie :)
Pozdrawiam
Dominss
P.S.
I nie ważny który będzie pierwszy a który ostatni, uwierzcie mi i tak liczy się szczęście:):):)
Napisano
Ten test się nie sprawdzi :)
Nie można zrobić takiego rankingu również.
Podam przykład.
1.Piękny dzień,piękny teren (okopy,ziemianki).Ja ze swoim polskim wykrywaczem i około 7-8 innych wykrywek w tym jeden z górej półki zachodni.
Wynik taki,że ja znalazłem najwiecej :)
Wniosek: Bardzo dużo zależy od szczęścia, gdyż normalnie nie byłbym w stanie wyciągnąć więcej niż kolega z wykrywaczem zachodnim (bodajże Fischer,a zaznaczam,że ma doświadczenie większe w poszukiwaniach).
2.Miałem okazję poznać poszukiwacza z wykrywaczem własnej roboty, z rurek pcv(PI). Na pierwszy rzut oka,jego sprzęt nie wygladał na wykrywacz i koszt zrobienia wyniósł go 150zł.A znalazł nim juz tyle,że nie jednemu wyjadaczowi z dobrym sprzętem vlf brakuje sporo by osiągnąć to co on.
pozdrawiam
Napisano
Chyba lepsze byłyby tematy dotyczące konkretnego typu wykrywacza i każdy wypowiedziałby się na jego temat.Wtedy można by wyciągnąć jakiś konkretny wniosek.Ale tu musiałby powstać jeszcze jeden temat na forum-MODELE WYKRYWACZY.Może to i nie byłoby takie głupie ale to już zależy od moderatora.KTO MA U NIEGO CHODY?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie