militarnik Napisano 27 Listopad 2005 Autor Napisano 27 Listopad 2005 Proponuję podyskutować na temat,,Najlepszy i Najgorszy wykrywacz metalu W kandydaturach podawajcie proszę argumrnty: zalety, wady a także proponuje wyłonić jeszcze ,,najlepszy wykrywacz w najniższej cenie"
militarnik Napisano 27 Listopad 2005 Autor Napisano 27 Listopad 2005 Oczywiście zapraszam do tego postu wszystkich mądrych i takich którym nie zależy na tym żeby mieć dużo postów.
krzycho Napisano 27 Listopad 2005 Napisano 27 Listopad 2005 najgorszy moge zaproponowac moj wykrywacz mirakl cx38 zdecydowanie niejest wart swojej ceny...
Martin Napisano 27 Listopad 2005 Napisano 27 Listopad 2005 Problem w tym , że nie ma najgorszego i najlepszego :), to wszystko są pojęcia bardzo względne. Jeden będzie twierdził że coś jest wspaniałe ,a drugi , że jest kompletnie odwrotnie. Twój pomysł wydaje mi sie troszkę chybiony, aczkolwiek możemy zrobić tak: Piszcie jakie detektory wam się podobają a na jakich się zawiedliście. UWAGA: Wszystkie posty bez odpowiedniego uzasadnienia będą niezwłocznie usuwane , a jeżeli temat zmutuje w pyskówkę"niezwłocznie zostanie zamknięty.Pozdrawiam
MaciekC Napisano 27 Listopad 2005 Napisano 27 Listopad 2005 temar z rodzaju- ZAPCHAC FORUM bo po co ma byc łatwo znaleźć wartosciowe informacjeśmierć takim tematom!!!:P
folwar Napisano 27 Listopad 2005 Napisano 27 Listopad 2005 WitamCiekaw jestem ile w zyciu miałeś wykrywaczy by przesądzać który z nic jest najlepszy a który to totalne dno. Zeby dotrzeć się ze sprzętem trzeba spędzić trochę czasu w terenie i życia by zbakło taki wybór na rynku.Poza tym jakość sprzętu i twoje zdanie o nim jest wprost propocjonalne do ilości kaski jaką musiałeś za niego dać.Pozdrawiam
dominss Napisano 27 Listopad 2005 Napisano 27 Listopad 2005 WitamA ja mam pewien pomysł.Jako że ciężko osądzić który wykrywacz jest najlepszy a który najgorszy, bo każdy ma swoje preferencje, proponuje pomyśleć nad ciekawym testem terenowym:1. Wybrac sie w kilka osób na wykopki, każdy ze swoim wykrywaczem , niekoniecznie z innej stajni, na jakieś możliwe" pólko.2. Każdy użytkownik wybiera sobie dowolny kolor.3. Przygotowujemy kilka bądź kilkanaście tyczek, chorągiewek z wybranymi kolorami.4.Wchodzimy na pole szukamy załóżmy 45 minut, każdy sygnał zostaje zaznaczony odpowiednią chorągiewką, tzn użytkownik wykrywacza marki X ma kolor chorągiewki X, użytkownik wykrywacza Y ma chorągiewkę koloru Y, każdy przy jakimś wykryciu wbija chorągiewkę.5. Następnie użytkownicy wszystkich sprzętów, machają nad każdym zanzaczonym punktem ( który komus coś sygnalizował)i został zaznaczony chorągiewką. Analizujemy odczyty wyświetlaczy ( jeżeli detektor takowy posiada) i analizujemy poszczególen zachowania dla detektorków.6. Najlepiej czymś te zdarzenie upamiętnić by wieczorkiem przy browarku przeanalizować zasięgi, zalety i wady poszczególnych detektorków.MyŚlę że jest to dobry terenowy test na sprawdzenie wykrywaczy w terenie :)PozdrawiamDominssP.S.I nie ważny który będzie pierwszy a który ostatni, uwierzcie mi i tak liczy się szczęście:):):)
Monti Napisano 27 Listopad 2005 Napisano 27 Listopad 2005 Ten test się nie sprawdzi :)Nie można zrobić takiego rankingu również.Podam przykład.1.Piękny dzień,piękny teren (okopy,ziemianki).Ja ze swoim polskim wykrywaczem i około 7-8 innych wykrywek w tym jeden z górej półki zachodni.Wynik taki,że ja znalazłem najwiecej :)Wniosek: Bardzo dużo zależy od szczęścia, gdyż normalnie nie byłbym w stanie wyciągnąć więcej niż kolega z wykrywaczem zachodnim (bodajże Fischer,a zaznaczam,że ma doświadczenie większe w poszukiwaniach).2.Miałem okazję poznać poszukiwacza z wykrywaczem własnej roboty, z rurek pcv(PI). Na pierwszy rzut oka,jego sprzęt nie wygladał na wykrywacz i koszt zrobienia wyniósł go 150zł.A znalazł nim juz tyle,że nie jednemu wyjadaczowi z dobrym sprzętem vlf brakuje sporo by osiągnąć to co on.pozdrawiam
peter7007 Napisano 27 Listopad 2005 Napisano 27 Listopad 2005 Chyba lepsze byłyby tematy dotyczące konkretnego typu wykrywacza i każdy wypowiedziałby się na jego temat.Wtedy można by wyciągnąć jakiś konkretny wniosek.Ale tu musiałby powstać jeszcze jeden temat na forum-MODELE WYKRYWACZY.Może to i nie byłoby takie głupie ale to już zależy od moderatora.KTO MA U NIEGO CHODY?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.