Skocz do zawartości

Minelab Musketeer Advantage

tasiek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Chciałbym aby użytkownicy tej wykrywki wypowiedzieli się na temat nastawów czułości , dyskryminacji i gruntu. Rozumiem ,że jest to dość indywidualna sprawa ale pozwoli mi to wyciągnąć wnioski i ułatwi lepsze i szybsze poznanie sprzętu.
Dzięki
Napisano
Jestem stosunkowo mlodym kompanem" musketeera, a mimo wszystko, czytajac Twoj post (takze w temacie nizej), widze Twoje niezgranie z tym sprzetem. Pierwsza najwazniejsza sprawa! Co chcesz wygrzebac, pracujac bez sluchawek? (pisales, ze jest glosno, dlatego mysle, ze sluchasz sygnalu z glosnika) Sluchawki to jest absolutny warunek pracy z musketeerem..... pozniej reszta ustawien i ewentualnie wtedy napiszesz o osiagach, porownujac je z np. z solarisem.
Napisano
niestety nie zgodze sie z przedmowca ze sluchawki to podstawa, sygnal jest tak glosny ze nauczylem sie rozrozniac bez sluchawek!! moje nastawy dyskrymin. 6-7, sensiv.do konca i ciutek wstecz, grunt zaleznie od gleby na srodek i ciutek w prawo. zawsze na poczatku szukania zestrajalem do gleby jak jest zle zestrojony to przy szybszym dotykaniu cewka ziemii bedzie sie wzbudzal. od czasu do czasu resetuje. minal rok jak go poznalem...
pozdrawiam tomek
Napisano
Gdybym napisal, ze warunkiem wyjscie z domu jest ubranie butow to wcale nie oznacza, ze zabraniam Ci chodzic boso. Juz wiem, czemu na forum sa wypowiedzi, iz ten wykrywacz nie radzi sobie z malym kolorem. W przypadku gleboko zalegajacego, kolorowego, malego przedmiotu, tylko dzieki sluchawkom mozna odroznic go od zlomu. Sygnal jest wtedy bardzo , ale to bardzo delikatny. Leserek, pisze dyskryminacja 6-7? Chodzi Tobie o minimalne ustawiena? U mnie 7 to wlasnie prog max i min., zastanawiam sie jak to jest u Ciebie? Bo jesli to minimum to ja tak chodze na militaria, a wtedy faktycznie fabryczny glosnik sprawdza sie lepiej niz przy kolorze.
Napisano
Skoro leserek nic nie pisze to poprosze Ciebie tasiek, abys napisal jak to jest w Twoim przypadku z ta dyskryminacja? Mozesz ustawisc ja na 6-tej - 7- mej?
To ja mam cos inaczej niz wszyscy czy leserak ma cos kombinowane? U mnie na tych godzianch jest marwe pole i albo ustawiam min. na powyzej 7-ej, albo max na powyzej 5-tej.
Napisano
leserek byl w nocy w pracy i nie pisal!
w przypadku gleboko zalegaj. kolorowego przedmiotu nalezy zmienic sprzet na XLT :))
pewnie ze dokladniej uslyszysz na sluchawkach, ale rzadko z nich korzystalem, przyznaje , moze moj blad...
ja mam starszy model i dyskrym. na 7 ustawiam jak szukam ladniejszych kolorkow, militaria ustawiam na 4-5, ze sklonnoscia do 5.
Napisano
Być może zaszło małe nieporozumienie Bo jeden z was ma chyba na myśli slalę jak w zegarku a drugi skalę oznaczoną w instrukcji obsługi. Ja ustawiam dyskryminację w zależności od zaśmieconego terenu . Najczęściej jednak chodzę na samym środku skali czyli godzinie 12 (zegar) a w skali z instrukcji 5.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie