RAKIETA Napisano 25 Listopad 2005 Autor Napisano 25 Listopad 2005 Moneta jest prawdopodobnie wykonana ze srebra, średnicy ok 12 mm. Jak widać na zdjęciu na rewersie jest chyba orzeł obrócony o 90 stopni względem awersu - zgodnie z wskazówkami zegara.Na awersie widoczny jakiś herb i dwie cyfry 66 lub 68 druga z nich jest trudna do odczytania.Proszę o pomoc w identyfikacji i wstępnej wycenie. Z góry dziękuje za informacje.Pozdrawiam.
mietek Napisano 25 Listopad 2005 Napisano 25 Listopad 2005 Byl zdubowany post. W drugim uzytkownik Boruta napisalJa bym obstawiał Francję lub może Niderlandy.Pozdrawiam"
RAKIETA Napisano 29 Listopad 2005 Autor Napisano 29 Listopad 2005 Witam odwiedzajacych te strony.Dziękuję za dotychczasowe odpowiedzi,ale nie wnoszą one nic więcej do tego tematu.Czy naprawde ta moneta to taka rzadkość lub dziwadło???Pozdrawiam rakieta
sopel69 Napisano 29 Listopad 2005 Napisano 29 Listopad 2005 Rakieta ci co sie dobrze znają na takich monetach udzielają się niestety na konkurencyjnym do odkrywcy forum,a tu rzadko zaglądają podałbym ci nazwę ale to chyba nie wypada, ale o tym ps. ;)pozdrawiam
RAKIETA Napisano 29 Listopad 2005 Autor Napisano 29 Listopad 2005 No cześć sopel69.Chiałem wysłać Ci e-maila lecz nie masz go udostępnionego,mój jest dostępny napisz do mnie bezpośrednio ,prześlij linka,cokolwiek".Już ponad miesiac nie mogę jej zidentyfikować.Pomóż prosze.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.