zeber Napisano 20 Listopad 2005 Autor Share Napisano 20 Listopad 2005 Wykopałem niedawno rameczkę na zdjęcie z mosiądzu. Wszystko ładnie, tylko blać-ramka zbudowana jest z delikatnych elementów (listki z blaszki, wstążeczki z mosiężnego drutu) i nie wiem jak ją wyczyścić, żeby nie uszkodzić. Metody typu szczotka druciana odpadają. Może ktoś ma jakiś pomysł? Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 20 Listopad 2005 Share Napisano 20 Listopad 2005 Umyć jak nie wystarczy to pgotować w wodzie z proszkiem do prania.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeber Napisano 21 Listopad 2005 Autor Share Napisano 21 Listopad 2005 Oki, spróbuję pogotować. Dam znać o efektach. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeber Napisano 23 Listopad 2005 Autor Share Napisano 23 Listopad 2005 Gotowanie pomogło w usunięciu grubszego brudu. Resztę, kawałek po kawałku czyszczę CIFem, używając patyczków do uszu. Powoli to idzie, ale chyba innej możliwości nie ma :( Efekt jes niezły. Niestety na każdą kroplę płynu wychodzi dziesięć mojego potu. Polecam na spalanie kalorii :))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeber Napisano 23 Listopad 2005 Autor Share Napisano 23 Listopad 2005 aha, byłbym zapomniał... garnek po gotowaniu: funkiel nówka nie śmigany ;))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 23 Listopad 2005 Share Napisano 23 Listopad 2005 Bo to dobra metoda na przypalone garnki, całkiem poważnie. Po CIFie umyj mydłem, szczoteczką. Inaczej szybko ciemnieje. Nie złe efkty przy czyszczeniu drobiazgów daje pasta i szczoteczka do zębów (tylko cierpliwym czyli coś dla ciebie).Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zeber Napisano 24 Listopad 2005 Autor Share Napisano 24 Listopad 2005 O.k. dzięki Wojtku. Mydełko sie znajdzie ;) Tylko z moją cierpliwością to tak wesoło nie jest, całe szczęście już kończę :))) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.