peter7007 Napisano 20 Listopad 2005 Autor Napisano 20 Listopad 2005 Wymieniałem ostatnio przełączniki w HS-3 i zauważyłem że układ elektroniczny nie ma stabilizacji napięcia zasilającego.A więc układ pracuje stabilnie przy niższym napięciu(nieco zużyte baterie)-inaczej zastosowano by stabilizator.Skoro tak to stabilny będzie też przy nieco wyższym napięciu.Do czego zmierzam-czy ktoś prubował zasilić go z np 12V i co z tego wynikło?.Na tym forum wyczytałem że człowiek zmienił baterie na nowe i znacznie zwiększył mu się zasięg.....Pozdrawiam życząc wielu odkryć.
krzycho Napisano 20 Listopad 2005 Napisano 20 Listopad 2005 jak by byo to tak oczywiste to chyba juz ktos by na to wpadł:) osobiscie na twoim miejscu niezwiekrzał bym napiencia bo moglo by to uszkodic wykrywe. POZDRO.
proscan Napisano 20 Listopad 2005 Napisano 20 Listopad 2005 O ile się orientuję (tak mi powiedziano), to HS3 ma stabilizator.Jeśli się chodzi na słabych bateriach i wymieni na dobre to na pewno będzie lepiej.Chodząc z wykrywaczem w ogóle bez baterii też można znajdować! Ale o ileż to łażenie będzie efektywniejsze gdy wykrywacz będzie działał!pzdr.proscan
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.