Skocz do zawartości

Łuski na plazy.

Gość P.D

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dzis dla odmiany pojechałem z kolegą na plaze w celu poszukiwania bilonu i innych przedmiotow,ktore mogli by zgubic plazowicze...Na plazy oprocz kilkudziesięciu kapselkow,zawleczek od puszek po piwie,było niespełna 3zł.Ale natrafiłem na ok 30 łusek od Mausera??!!Z tego co wiem kąpielisko powstalo w 2000r.a w tym rejonie nie było zadnych walk...
Napisano
Polskie z takimi oznaczeniami 19-38-III-Z , mam pare kilo łusek ale takich jeszcze nie miałem....
Napisano
W sumie po sztormach oprócz bursztynu to nie tylko łuski sie trafiają, zdażyło mi sie znalesć kilka duraluminowych blach od samolotów , jedna ma nawet resztki malowania czerwonej gwiazdy . Z łusek to rok temu idąc z kumplem plażą ,stwierdził on że w wodzie są jakieś cegły - mało mi serce nie staneło - w wodzie po kolana było 9 łusek od polskiej aramty 75mm wz. 97 i jakiś bębenek z liczbami podpisany lufa cwicz." , kiedyś też po sztormach doszły mnie słuchy że morze wyżuciło w pobliskiej wiosece łuske cytuje duża jak cholera" potem okazało się że była to mosiężna łuska kalibru 280 mm !! a szczęśliwy znalazca , widząć w tym tylko i wyłącznie mosiądz pociął ją na części i sprzedał na złom - podłość ludzka nie zna granic :)
Pozdrawiam :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie