sanshin Napisano 12 Listopad 2005 Autor Napisano 12 Listopad 2005 Witam!Mam do was pytanie jakie monety niemieckie są rzadkie?Mam ich trochę i chce się porzekonać czy mam coś ciekawego.Moze napiszcie jakie nominały z jakich mennic były rzadkie.Bęę wdizęczny za wszelkie info.pzdrSanshin
pekar Napisano 12 Listopad 2005 Napisano 12 Listopad 2005 jedne z cenniejszych to monety Wolnego Miasta Gdańska-zwłaszcza wyższe nominały 5 i 10 guldenówki z grawerowanymi rantami.Masz takie?pekar
sanshin Napisano 13 Listopad 2005 Autor Napisano 13 Listopad 2005 Niestety mam same pfeningi.Słyszałem kiedyś ze monety niektorych mennic niemieckich są bardzo rzadkie.Czy mozę ktoś wie o czymś takim i mi pomoze ponieważ nie mam wielkiej wiedzy numizmatycznej.pzdrSanshin
jack61 Napisano 13 Listopad 2005 Napisano 13 Listopad 2005 Wejdz na jakieś forum numizmatyczne i tam sie dowieszhttp://www.e-hobby.com.pl/katalog.php?katalog=446
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.