KZ Napisano 7 Listopad 2005 Autor Share Napisano 7 Listopad 2005 Ja wiem, że tego w ziemi się nie da wykopać, ale wrzucam z nadzieją, że może ktos wie co to takiego i pamieta te zamierzchłe czasy. Może ktos ma inne żołnierzyki" z tej serii schomikowane?pozdr :)KZ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KZ Napisano 18 Luty 2018 Autor Share Napisano 18 Luty 2018 Odświeżam wątek po 12 latach :)Może komuś się coś przypomni. Te wojskowe jednostki były rysowane na papierkach z cukierków z nadzieniem owocowym. Był kosynier, grenadier, woj piastowski, kusznik, muszkieter i inni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
melajda95 Napisano 19 Luty 2018 Share Napisano 19 Luty 2018 Owijki do cukierków pamiętam doskonale.Pomimo, iż miałem kilka lat, to od nich zaczęło się moje kolekcjonerwo.Cukierki mnie nie interesowały, gdyż te ukradkiem wyrzucałem przed dorosłymi za łóżko.Liczył się tylko papierowy''żołnierzyk'', który po rozprostowaniu lądował w kolekcji. Mi najbardziej utwił w pamięci husarz, być może dlatego, że często jako dublet trafiał się z cukierkiem.W grafice google można znaleźć trochę takich ''żołnierzy'' : http://www.google.pl/search?q=%C5%BCo%C5%82nierzyki+cukierki&client=firefox-b&dcr=0&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjsn4Sq7bHZAhXMxqQKHbwCBOgQ_AUICigB&biw=1024&bih=665#imgrc=_ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KZ Napisano 24 Luty 2018 Autor Share Napisano 24 Luty 2018 Od lat już tych owijek nigdzie nie widziałem. Chętnie wziąłbym jeszcze raz do ręki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.