YoWheris Napisano 7 Listopad 2005 Autor Napisano 7 Listopad 2005 Kiedyś znalazlem taką monetkę, do dziś dnia nie zostala zidentyfikowana. Podczas ostatnich porządków natknąłem się po raz kolejny na nią. Może uda się wkońcu zidentyfikować. Moneta bardzo źle zachowana. Próbowalem już z identyfikacją u różnych numizmatyków lecz niestety nikt nie umial powiedzieć co to. Proszę o identyfikację.
YoWheris Napisano 7 Listopad 2005 Autor Napisano 7 Listopad 2005 druga strona, jakby jakieś napisy lub alfabet
YoWheris Napisano 7 Listopad 2005 Autor Napisano 7 Listopad 2005 hmmm. Znów nie zostanie zidentyfikowana? Może ktoś gdzieś spotkal coś podobnego?
hydro Napisano 7 Listopad 2005 Napisano 7 Listopad 2005 Obawiam sie że nie jest to moneta. Z jakiego metalu jest wykonana? Wygląda to jak ołów z gruba warstwą tlenku. Podaj tez srednicę i ew. wagę może wtedy jakos się ją określi.
YoWheris Napisano 9 Listopad 2005 Autor Napisano 9 Listopad 2005 nie no, ołów to to nie jest, w 100%. Wedlug jednego z pracowników muzeum w P-niu jest to brąz. Srednica to 26mm. Niestety wagi nie mogę podać bo nie mam gdzie zważyć.
elpas Napisano 9 Listopad 2005 Napisano 9 Listopad 2005 A kto pozbawił patyny na tym krążku?? Teraz to czysty metal odsłonięty na którym widać same wżery i resztki wzorów...
YoWheris Napisano 9 Listopad 2005 Autor Napisano 9 Listopad 2005 taką monetkę już znalazlem, byla wlaśnie w takim stanie jak teraz. Nie byla znaleziona na polu tylko przypadkiem przy chodniku
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.